Home Noord-Holland Zaandijk – Gezocht – Getuigenoproep explosie hotel

Zaandijk – Gezocht – Getuigenoproep explosie hotel

De politie is op zoek naar getuigen in verband met een explosie in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 april in een hotel aan de Lagedijk.

Op camerabeelden is te zien hoe een donker geklede man op een scooter zonder kentekenplaten rond 02.25 uur over de Julianabrug aan komt rijden. De man zet de scooter zo neer zodat hij snel weer weg kan rijden en loopt naar het restaurantgedeelte van het hotel. Daar slaat hij met een hamer een raam in, loopt naar de bar en zet hier iets op wat hij vervolgens aansteekt. Dan gaat hij er snel vandoor. Kort daarop volgt een explosie die enorme schade aanricht aan het pand. De verdachte gaat ervandoor in dezelfde richting van waaruit hij gekomen is: over de Julianabrug, waarna hij mogelijk de wijk ‘Het Kalf’ in is gegaan. Na de brug sloeg hij namelijk rechtsaf de Diederik Sonoyweg op in de richting van Haaldersbroek.

Op weg naar het hotel passeerde de scooterrijder een fietser. De politie komt graag in contact met deze fietser.

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Wormerveer – Getuigen gezocht van beroving

De politie is op zoek naar mensen die zaterdagavond getuige zijn geweest van een beroving …