Home Noord-Holland Hoorn – Opschoonactie fietsen rond station

Hoorn – Opschoonactie fietsen rond station

Binnenkort gaat de gemeente Hoorn weer fout gestalde fietsen rond het station in Hoorn verwijderen. Station Hoorn heeft genoeg fietsenstallingen om fietsen te kunnen stallen. Het is dus niet nodig om fietsen buiten die stalling te plaatsen. Dagelijks reizen duizenden inwoners van Hoorn en de regio via het station naar andere plaatsen in de regio of Nederland. De meeste mensen zetten hun fiets netjes neer in een fietsenstalling, maar het komt voor dat fietsen hinderlijk en soms zelf gevaarlijk neergezet worden. Die fietsen worden de komende weken verwijderd.

Opschoonactie
De gemeente houdt meerdere keren per jaar een opschoonactie van fout gestalde fietsen. Verwijderde fietsen worden meegenomen naar het fietsendepot. Hier worden de fietsen geregistreerd en gecontroleerd op diefstal. De fietsen worden zo snel mogelijk op de website www.verlorenofgevonden.nl geplaatst. Dit kan enkele dagen duren. De eigenaar van de fiets heeft dan 13 weken de tijd om zijn of haar fiets bij het depot op te halen. Na 13 weken wordt de fiets vernietigd of verkocht.

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Wie niet weg is, is gezien

De politie heeft twee verdachten aangehouden na de inbraak in een bedrijfsbus aan de Priem…