Home Noord-Brabant Tilburg Man aangehouden voor huiselijk geweld

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Een 31-jarige man is maandagavond 24 juni rond 22.30 uur aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn partner (26) deed aangifte van mishandeling.

De vrouw belde de politie omdat haar man haar had geslagen. Terwijl zij belde, ging hij er vandoor. Agenten die bij het huisadres in Oisterwijk aankwamen. zagen lichte verwondingen bij de vrouw. Zij konden haar echtgenoot even later aanhouden voor huiselijk geweld. Hij is ingesloten.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweld.nl

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…