Home Noord-Brabant Tilburg Veel reacties op politiedossier Mostafa Talaie

Veel reacties op politiedossier Mostafa Talaie

De politie heeft inmiddels 65 reacties ontvangen op het dossier dat donderdag 2 mei 2013 op www.politie.nl geplaatst is over het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 43-jarige Mostafa Talaie. Burgers wordt gevraagd om met de rechercheurs mee te denken over wat er gebeurd kan zijn. Er zijn veel verschillende scenario’s binnen gekomen.

De Iraniër werd op maandagavond 18 februari 2013 om het leven gebracht. Dit gebeurde rond 22.00 uur op de Vennelaan, nabij het Asielzoekerscentrum Oisterwijk. De TV-programma’s Bureau Brabant (maandag 6 en dinsdag 7 mei) en Opsporing Verzocht (dinsdag 7 en woensdag 8 mei) besteden uitgebreid aandacht aan het onderzoek. De recherche zal na de TV-uitzendingen een terugkoppeling van de aangeleverde tips en scenario’s terugplaatsen op de site.

Mostafa Talaie wordt op 2 juli 1969 in Teheran geboren. Hij vlucht in 2001 uit Iran en vraagt asiel aan in Nederland. Na een afwijzing verblijft hij enkele jaren in Engeland. Uiteindelijk krijgt hij op 15 februari 2013 een verblijfsvergunning. In afwachting van definitieve huisvesting wordt hij overgeplaatst naar Oisterwijk. Op maandag 18 februari vertrekt hij vanuit Ter Apel met de bus en trein naar Den Bosch. Daar neemt hij de bus weer en komt rond 20.45 uur aan in Oisterwijk. Vanaf de laatste halte loopt hij naar het AZC. Rond 22.00 uur wordt hij door passanten dood op de Vennelaan aangetroffen.

De politie formeert direct een Team Grootschalige Opsporing. Er wordt een uitgebreid buurtonderzoek gehouden, ook verhoort de recherche meerdere getuigen. Opsporing Verzocht zendt een getuigenoproep uit. Het programma levert twee concrete tips op. Een doorbraak blijft echter uit.

De politie roept bij deze zaak nadrukkelijk de hulp in van burgers. Niet alleen zoals bij de meeste onderzoeken om tips te geven, maar vooral om mee te denken in de hypothese en scenariovorming. Concreet vraagt de politie aan de burgers om mee te denken met de recherche in dit onderzoek. Wat kan er die avond op de Vennelaan gebeurd zijn? Waarom werd Mostafa Talaie slachtoffer van een geweldsmisdrijf?

Laad meer Tilburg

Geef een antwoord

Bekijk ook

Tilburg – Verduisterde auto aangetroffen, verdachte aangehouden

In Tilburg werd vanmorgen een personenauto aangetroffen die op maandag 27 maart was verdui…