Home Noord-Brabant Tilburg Man verzet zich bij aanhouding wegens belediging

Man verzet zich bij aanhouding wegens belediging

Een 67-jarige man uit Tilburg heeft zich zondag 5 mei omstreeks 17.45 op het Korvelplein hevig verzet tegen zijn aanhouding. De man werd, na gewaarschuwd te zijn, gearresteerd omdat hij een motoragent bleef uitschelden. De motoragent was samen met een andere agent op het Korvelplein bij een winkel geweest en wilde weer verder gaan, toen de Tilburger hem herhaaldelijk uitschold. De agenten deelden de man mee dat hij daarmee op moest houden, omdat hij anders zou worden aangehouden terzake belediging van een ambtenaar in functie. Daar had de man blijkbaar geen boodschap aan en schold de agent nog een keer uit. Toen een van de agenten de man daarop meedeelde dat hij was aangehouden en naar hem toeliep, nam de man een dreigende houding aan. Hij had daarbij een fietsslot in zijn hand. De agenten werkten de man tegen de grond, maar hij bleef zich verzetten. Hij probeerde de agenten te bijten en trapte een van de agenten tegen zijn hoofd.

Toen ze hem onder controle hadden, is hij overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De man ontkent de agent te hebben beledigd. Hij heeft een verklaring afgelegd en is daarna in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Laad meer Tilburg

Geef een antwoord

Bekijk ook

Tilburg – Man gewond bij caféruzie

Een cafébezoeker is vrijdag 24 maart 2023 gewond geraakt aan zijn gezicht na een ruzie in …