Home Noord-Brabant Roosendaal Verdachte van veroorzaken schade door vuurwerk aangehouden

Verdachte van veroorzaken schade door vuurwerk aangehouden

In een woning in de Mgr. Mutsaersstraat werd dinsdag rond 07.00 uur een 21-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden op verdenking van het veroorzaken van grote schade aan panden in de Brugstraat in de nieuwjaarsnacht. Het afsteken van meerdere stuks zwaar, illegaal, vuurwerk veroorzaakte in de Brugstraat kort na middernacht (1 januari 2013) aan minstens vier panden grote schade. Een rijwielzaak werd het zwaarst getroffen. Naast de ruiten vernielde de kracht van de explosie ook het plafond en binnen raakten alle bromfietsen, ca. 20 stuks, zwaar beschadigd. De toonbank en de kassa werden vernield en ook de muren liepen schade op. Van drie panden in de directe omgeving van de rijwielzaak werden eveneens de ruiten vernield.

Door de politie werd een groot onderzoek ingesteld. Daardoor en door de verklaringen van een groot aantal getuigen, kon vanmorgen de 21-jarige verdachte uit Roosendaal in zijn woning worden aangehouden. De politie is nog bezig met het onderzoek en het horen van de verdachte. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Laad meer Roosendaal

Geef een reactie

Bekijk ook

Roosendaal – Aangehouden voor vier strafbare feiten

Rond 23.05 uur zagen surveillerende agenten in de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal…