Home Noord-Brabant Roosendaal Verkeerscontrole in Roosendaal

Verkeerscontrole in Roosendaal

Dinsdag tussen 09.30 uur en 16.00 uur werd verkeerscontrole gehouden op diverse locaties. Er werd o.a. gecontroleerd op de Leede, in de Burgemeester Schneiderlaan en op ’t Zand in Roosendaal. De controle was voornamelijk gericht op de verkeersspeerpunten van de Helmgras-feiten en op de constructiesnelheid van brom- en snorfietsen. Helmgras-feiten zijn helmdraagplicht, gordeldraagplicht, door rood licht rijden, rijden onder invloed van alcohol, snelheidsovertredingen

Er werden in totaal 35 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Zes bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden op een brom- of snorfiets waarbij de maximale toegestane constructiesnelheid overschreden werd. Van twee van hen werd het kentekenbewijs deel 1A ingevorderd vanwege de hoge overschrijding. Twee bestuurders werden bekeurd voor het besturen van een brom- of snorfiets zonder in bezit te zijn van een rijbewijs. In totaal zijn twee bestuurders doorverwezen naar Bureau Halt in het kader van ‘Brom effe Normaal’. Ook kregen vijf bestuurders een proces-verbaal voor het niet dragen van de helm, dan wel het niet goed dragen van de helm.

Er werden in totaal zesentwintig processen-verbaal uitgeschreven, inclusief processen-verbaal voor overtredingen door automobilisten, zoals het rijden door het rode verkeerslicht en het niet dragen van de verplichte autogordel.

Laad meer Roosendaal

Geef een reactie

Bekijk ook

Roosendaal – Aangehouden voor vier strafbare feiten

Rond 23.05 uur zagen surveillerende agenten in de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal…