Home Noord-Brabant Zwaluwen Jeugd organiseert Guinness Recordpoging penalty schieten in Oss

Zwaluwen Jeugd organiseert Guinness Recordpoging penalty schieten in Oss

Op vrijdag 15 september organiseert de Zwaluwen Jeugd een officiële Guinness World Recordpoging aaneengesloten penaltyschieten op de velden van SV TOP in Oss.

Doel van dit evenement is om aandacht te vragen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en hiermee voor alle soorten van passend voetbal in Nederland. Naast de 2253 deelnemers die nodig zijn om het wereldrecord te verbreken, gaan ook alle afdelingen van het passend voetbal een penalty nemen dan wel proberen te stoppen. In het zicht van de rij wachtenden worden demonstraties gegeven door spelers van het amputatievoetbal, G-voetbal, blindenvoetbal en frame voetbal. Iedereen mag meedoen. Deelname is gratis.

Tijdens het evenement wordt geld ingezameld voor het passend voetbal. Met de opbrengsten kunnen trainers worden opgeleid, accommodaties worden aangepast en mooie toernooien worden georganiseerd voor voetballers en voetbalsters met een beperking. Zo ondersteunt de Zwaluwen Jeugd Actie in 2018 het EK CP voetbal.

Aansluitend aan dit evenement zullen alle amateurverenigingen in Nederland op 16 & 17 september voetballen voor het passend voetbal.

Dit evenement vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek (NOC-NSF) op de Europese dag van Sport & Beperking.

Laad meer Noord-Brabant
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Drie aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

De politie trof dinsdag 17 juli een hennepkwekerij aan in een woning op het Julianapark in…