Home Noord-Holland Kennemerland Haarlem Una rukt op naar 2e plek Topklasse na winst op EDO

Una rukt op naar 2e plek Topklasse na winst op EDO

UNA ZeelstWedstrijdronde acht leverde UNA weer drie punten op. Het werd de vijfde zege van het seizoen. De strijd op Sportpark Zeelst ging ditmaal tegen debutant EDO uit Haarlem; een club met een lange historie, waartegen de geelzwarten nog nooit eerder speelden. De Noord-Hollanders sluiten de ranglijst van de Topklasse af, maar toch is zo’n tegenstander geen makkie. Het publiek mocht vijf Zeelster treffers bejubelen en het lijkt dat de ploeg van Mark Schenning niet zoveel moeite had met EDO. Niets was minder waar.

Veel balbezit is niet altijd een garantie voor winst. Vanaf de aftrap veroverden de geelzwarten een veldoverwicht en al snel in de wedstrijd had UNA op voorsprong moeten staan. Rob van Boekel kreeg een dot van een kans, maar raakte de bal onvoldoende. Aan de andere kant dook de snelle Barry Tjeertes regelmatig op in de UNA defensie. Na 25 minuten kwam de voorsprong er dan toch, na een strafschop van Niek van Boekel, die toegekend werd na een overtreding op Jorn Sweres. Vijf minuten later leek UNA op weg naar definitief succes. Deze keer scoorde Rob van Boekel fraai: 2-0. Maar EDO kwam terug in de wedstrijd: Chesron Esseboom verschalkte Petar Stoskovic: 2-1.

Duidelijk was dat de geelzwarten meer tempo in de strijd moesten brengen en dat gebeurde ook in de tweede helft. Brian Boogers had slechts 300 seconden nodig om de 3-1 achter doelman Kenny Heemskerk te rollen en even later scoorde Benjamin van Wanrooij, na een snel uitgevoerde counter 4-1. Toen was het zowat zeker dat de punten in eigen huis zouden blijven. Vooral nadat Tjeertes een rode kaart kreeg van scheidsrechter Dröge. Hij nam die beslissing op advies van zijn assistent. Aan de hand van videobeelden bleek later dat Tjeertjes op de voet van Willem Tieben was gaan staan. Met tien man gaven de Haarlemmers het nog niet op. Dertien minuten voor tijd produceerde Dennis Dinkgreve de 4-2. Toch werd het nog 5-2. Ron Jansen was niet zelfzuchtig en liet de eer aan Rob van Boekel.

UNA rukt op naar plaats twee op de ranglijst en zit prima op schema.