Home Gelderland Achterhoek Doetinchem De Graafschap neemt laat punt mee uit Helmond

De Graafschap neemt laat punt mee uit Helmond

Foto (c) Bert van Berkum

In een voor de thuisploeg niet gelukkig eindigend duel zag Helmond Sport vrijdagavond een voorsprong op De Graafschap teniet gedaan. De Doetinchemmers kwamen daardoor in de slotfase van de wedstrijd terug, waardoor de eindstand in Helmond met 1-1 de boeken in gaat. De thuisclub maakte na een kwartier door een fraai doelpunt van Stanley Elbers 1-0 en ondanks dat De Graafschap niet echt de mindere was in de partij, leek het er lange tijd op dat Helmond Sport de eerste overwinning van het seizoen zou behalen.

Vlak voor tijd lukte het de Superboeren dan toch en via Jordan Garcia-Calvete kon de bal in de 88 minuut eenvoudig worden binnen gelopen. Ondanks het gelijke spel was Helmond Sport de verliezende partij. Niet alleen door het thuisvoordeel vergeten om te zetten in winst, ook moet de club het de volgende wedstrijd zonder Ferry de Regt doen. Halverwege de tweede helft kreeg de verdediger een dubieuze gele kaart, volgens arbiter Van Sichem een optelsom van verschillende kleine overtredingen; Vijf minuten later ontving De Regt zijn tweede kaart toen hij de oprukkende Van de Pavert van De Graafschap moest opvangen.

Volgende week speelt Helmond Sport uit tegen VVV Venlo, dat zaterdagavond in Rotterdam nog speelt tegen Sparta. De Graafschap ontvangt op De Vijverberg Jong PSV, dat maandag nog eerst een thuiswedstrijd moet afwerken tegen FC Oss.