Home Noord-Brabant Eindhoven Eindhoven – Man gepakt in onderzoek naar witwassen via bitcoins

Eindhoven – Man gepakt in onderzoek naar witwassen via bitcoins

In een groot onderzoek naar witwassen via cryptocurrencies hield de recherche woensdagochtend een 34-jarige man uit Eindhoven aan. Hij is mogelijk betrokken bij de online handel in verdovende middelen en zou enorme bedragen via bitcoins hebben witgewassen.

Eerder werd door banken melding gemaakt van ongebruikelijke transacties bij de Financial Intelligence Unit – Nederland, die de transacties verder analyseerde. De FIU-Nederland legt transacties en geldstromen bloot die te relateren zijn aan witwassen, financiering van terrorisme of onderliggende misdrijven. In verband met de transacties rond de Eindhovenaar werd de politie op de hoogte gebracht.

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Breda – Gezocht – Overval supermarkt Breda

Op zondag 11 november 2018 omstreeks 19.50 uur, vond een overval plaats in de Albert Heijn…