Home Noord-Brabant Eindhoven Grote brand verwoest Eindhovense school

Grote brand verwoest Eindhovense school

Zaterdag aan het eind van de ochtend is bij de basisschool Onder de Wieken aan de Mainelaan in Eindhoven een grote brand uitgebroken. Volgens getuigen zou de brand begonnen zijn bij een pingpongtafel bij de school, die zou zijn overgeslagen. De brandweer van Eindhoven is met verschillende wagens aanwezig om de brand te blussen. Rookwolken die van de brand komen zijn in de omgeving van de school. De brandweer heeft de school gecontroleerd laten uitbranden. De school moet daarbij volledig als verloren worden beschouwd.

Wat de oorzaak is van de brand is nog niet bekend. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel is al bekend dat er volgens de brandweer geen slachtoffers zijn gevallen. De politie heeft een omstander opgepakt, die zich niet kon identificeren.

Voor de ruim 250 leerlingen van de school wordt een oplossing gezocht. Eerder dit jaar brande een andere school in Eindhoven af. De leerlingen van die school werden direct ergens anders onder gebracht. “Onvoorstelbaar dat hier vrijdag nog leerlingen en leerkrachten volop in de weer waren. Het is tot de grond toe afgebrand”, aldus wethouder Jannie Visscher (Jeugd, Onderwijs), die ter plaatse poolshoogte nam. “Alles is erop gericht om samen met de school zo snel mogelijk nieuw onderdak te vinden.”

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Gezocht – Diefstal noveenkaarsen uit Hasseltse kapel

Deze man wordt door de politie gezocht in verband met een diefstal. Een opmerkelijke diefs…