Home Overijssel Deventer PSV twee maatjes te groot voor Go Ahead Eagles

PSV twee maatjes te groot voor Go Ahead Eagles

In de derde competitieronde is het Go Ahead Eagles niet gelukt om in Eindhoven te stunten tegen koploper PSV. In het Philips Stadion werd het 3-0 voor de thuisclub, door doelpunten van Jozefzoon, Hiljemark en Depay. Voor Jozefzoon was het doelpunt een mooie opluistering van zijn debuut in de hoofdmacht van de rood-witten.

Aan het begin van de wedstrijd ging het moeizaam voor de Eindhovenaren. De mannen van trainer Foeke Booy zetten PSV vanaf de eerste minuut onder druk en de ploeg van trainer Philip Cocu wist daar duidelijk niet mee om te gaan. De Eagles kwamen met regelmaat in de buurt van het doel van keeper Jeroen Zoet, die PSV enkele keren moest redden van een vroege achterstand. Het duurde dan ook ongeveer een half uur voor PSV uiteindelijk wist om te gaan met het spel van de Deventernaren, wat direct resulteerde in enkele goede kansen, ondermeer door Tim Matavz en Memphis Depay. Het was echter goalie Eloy Room die Go Ahead Eagles op de been hield. Door goed keepwerk van Zoet aan de ene kant en Room aan de andere zijde gingen de ploegen met een 0-0 stand richting de thee.

Go Ahead was met Xander Houtkoop aan de linkerkant redelijk gevaarlijk. De linksbuiten van Go Ahead maakte het de Colombiaanse PSV-verdediger Santiago Arias met regelmaat erg lastig. Zo lastig soms dat de verdediger van PSV na een kwartier flink aan de noodrem moest trekken, wat hem een gele kaart opleverde. Ook daarna drukte de Deventernaren flink door op links, waardoor Philip Cocu na een half uur moest ingrijpen en de rechtsback moest inruilen voor de in competitieverband debuterende Joshua Brenet. Met Brenet in de achterhoede lukte het de Eindhovenaren beter op de been te blijven tegen de Eagles.

Na de rust was het PSV dat toch duidelijk voor de punten ging. Al na drie minuten in de tweede helft was het Matavz die de bal meekreeg en Jozefzoon goed kon aanspelen. De debutant in de basis tikte bij de eerste paal binnen en beleefde zo zijn droomdebuut. Het was de opening waar de Eindhovenaren op zaten te wachten, want nog geen tien minuten laten kon kreeg Oscar Hiljemark de bal met een snoeihard schot in de netten. Ondanks een nette eerste helft was het duidelijk dat de promovendus nog niet de kracht had om twee helften mee te spelen op het hoge tempo van de 21-voudig landskampioen.

Ondanks de winskracht van Go Ahead Eagles lukte het niet meer om een vuist te maken tegen de rood-witten en kon PSV de wedstrijd rustig uitspelen, om zo krachten te sparen voor de wedstrijd tegen AC Milaan. Alleen de door PSV zelf opgeleide Memphis Depay leek niet tevreden met slechts 2 doelpunten. Na enkele pogingen die op de paal of net daarnaast eindigden, schoot de talentvolle aanvaller in de 83e minuut dan toch de 3-0 op het scorebord.

Laad meer Deventer

Deventer – Gezocht – Inbraak in woning

Op 12 december wordt er tussen 10:00 en 10:45 uur ingebroken in een woning aan de Van Lith…