Home Gelderland Achterhoek Wanneer je in de Achterhoek goed voetbal wilt gaan zien….

Wanneer je in de Achterhoek goed voetbal wilt gaan zien….

‘Wanneer u in de Achterhoek goed voetbal wilt gaan zien, kom dan eens naar de Vijverberg dan heb je pret voor tien. Geen slof of oude voetbalschoen, maar alles keurig net. Alleen wordt elke voetbalclub er in z’n hemd gezet…….’  Dit zijn de eerste regels van de ‘Graafschapmars’ uitgebracht in 1969 door de ‘Spitfires’. Een beschaafd nummer toen de Graafschap zich nog geen ‘Superboeren’ noemden. Tegenwoordig hebben de Zebra’s een Graafschaplied, uitgebracht door de boerenrockers van Normaal, genaamd ‘Op geweide grond’. Een passage in die tekst: ‘Op geweide grond waor de Superboeren zwoegen….’. Tijden zijn dus veranderd, alleen één ding niet: afgelopen maandag werd FC den Bosch ‘er in z’n hemd gezet’.

Dat wil zeggen; de eerste helft speelde Graafschap heel behoorlijk en liet de ploeg van Henk de Jong de ‘Bo(e)sse(n) Bollen’ alle hoeken van het veld zien. Binnen 10 minuten waren er al meer doelrijpe kansen geweest dan in de hele wedstrijd tegen RKC 4 dagen eerder. Achtereenvolgens schoten van Mieghem, Serrarens, Tissoudali en El Jebli serieus op de goal van Leijten, keeper van FC Den Bosch. Dat het tot de 18e  minuut duurde, dat Serrarens scoorde (assist Tissoudali), was eigenlijk een klein wonder. Wel zeer verdiend dus !  In de 31e minuut herhaalde zich dit recept: Tissoudali naar Serrarens, keeper pareerde en van Mieghem in de rebound wel raak: 2-0. Geen vuiltje aan de lucht en het was wachten op de 3-0, 4-0, 5-0 etc. In de eerste serieuze aanval van den Bosch werd er weer eens geprutst in de Achterhoekse defensie en na een paar keer heen en weer wast het Bouyaghlafen (onthoudt die naam) de lachende derde, vierde of vijfde…. 2-1 dus!  In de 40e minuut nog een mooi schot van El Jebli, dat was het laatste wapenfeit in een  boeiende eerste helft op de Vijverberg. En het mag gezegd, dat hadden de bijna 9000 trouwe supporters ook wel een keer verdiend !!

De tweede helft kon niet tippen aan de eerste helft. De Graafschap, met een weer dreigende Tissoudali, die iets te veel kapte en draaide en de tegenstander op z’n weg vond. (niet iedereen is een Eric Viscaal zullen we maar zeggen) Diemers die nog eens een vrij trap gekeerd zag, een counter van Tissoudali ook niet en wederom een vrije trap van Diemers, dit keer op de paal, dus weer niet. Zo kabbelde de tweede helft door en Henk de Jong koos begrijpelijk voor de 3 punten en bouwde middels z’n wissels wat zekerheidjes in. Eindstand 2-1, dus 6 belangrijke punten rond de paasdagen!

 

Nu las ik al weer ergens een quote van Henk de Jong: ‘de derde plaats is nog mogelijk’…  Niet doen Henk, niet zeggen, met het voetbal van dit seizoen horen we daar niet, maar mogen we wel blij zijn dat we de play-offs gehaald  hebben. Zo als de zaken er nu voor staan moeten we dan eerst tegen NEC: ‘ik zeg oeh…, oeh’

 

De Graafschap – FC Den Bosch: 2-1

Arbiter Martin van den Kerkhof | Toeschouwers: 8.911

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Fabian Serrarens (18.), 2-0 Daryl van Mieghem (31.), 2-1 Bouyaghlafen (36.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, Straalman, S. Nieuwpoort ©, Tutuarima; Diemers, El Jebli (85. Driver), Klaasen; Van Mieghem, Serrarens en Tissoudali (76. Olijve).

Opstelling FC Den Bosch: Leijten; Fernandes, Kersten, Deijl, Van der Winden; Van Son, Felida (64. Kaars), Vossebelt ©; Bouyaghlafen (75. Azizov), Van der Sande en Blummel (46. Mert).

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) FC Den Bosch: Kersten (29.), Bouyaghlafen (59.), Felida (64.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Beekbergen – Brand opvanghuis; Politie houdt verdachte aan

Donderdagavond omstreeks 19.20 uur is brand ontstaan in het pand van het Leger des Heils a…