Home Noord-Brabant Den Bosch OJC Rosmalen verliest thuis kraker van UNA

OJC Rosmalen verliest thuis kraker van UNA

Afgelopen zaterdag stond er een echte Brabantse kraker in de Topklasse op het programma. Nieuwkomer OJC Rosmalen, dat tot nu toe erg goed presteerde, nam het thuis op tegen UNA dat het dit seizoen ook voortreffelijk doet. Kortom, de nummer drie tegen de nummer twee. Het talrijk opgekomen publiek was getuige van een spannend duel, waarin een geslepen geelzwarte brigade na rust de verdiende winst pakte.

balVoor de pauze lag de strijd helemaal open, zonder veel kansen voor beide doelen. OJC kreeg er twee. In kansrijke positie mikte Erik van Beekveld naast en de gevaarlijke kopbal van Ilias Zaimi ging er ook niet in. Brian Boogers had de score voor de Zeelstenaren kunnen openen, maar de uitstekende doelman Bart Tinus wist dit te voorkomen.

Wat Brian voor rust niet lukte vond wel plaats in het tweede bedrijf. De ploeg van Mark Schenning kwam fel uit de kleedkamer en al in de 46e minuut raakte een schot van Jorn Sweres de paal, maar in de rebound scoorde Brian Boogers alsnog: 0-1.

De ploeg van De Groote Wielen legde zich niet neer bij deze tegenslag. Volgens scheidsrechter De Gast beging Pieter Jan Scheerlinck een overtreding in het strafschopgebied. De bal ging op de stip en Ilias Zaimi mocht vanaf elf meter schieten. De zeer betrouwbare doelman Petar Stoskovic ranselde de knikker echter uit z’n doel, ofschoon assistent trainer Carlo Vorstenbosch van mening was dat hij zo’n bal klemvast had moeten hebben….

Daarna werd Niek van Boekel vervangen door Jeroen Stottelaar. Niek was net terug van een blessure, maar een forse charge was teveel voor de UNA aanvoerder.

Met nog een kwartier op de klok glipte het vertrouwen bij de thuisploeg steeds meer weg. Teun Sebregts had de 0-2 op zijn slof, doch de voet van keeper Tinus voorkwam de treffer.

In de slotfase perste OJC Rosmalen er nog even alles uit. Zelfs de doelman ging mee naar voren. Het haalde echter niets uit. Diep in de toegevoegde tijd bepaalde Teun Sebregts de eindstand op 0-2.

UNA blijft op plaats twee, met twee punten minder dan lijstaanvoerder JVC Cuijk, dat in Haarlem maar nipt met 3-4 van hekkensluiter EDO won.