Home Noord-Brabant Den Bosch Achilles kan FC Den Bosch niet meer achterhalen

Achilles kan FC Den Bosch niet meer achterhalen

achilles-29-fc-den-boschHet is Achilles’29 wederom niet gelukt van de laatste plaats af te komen, nadat directe concurrent FC Oss eerder in het weekend al had verloren. In een duel, dat vooral door de invloed van de sterke wind twee gezichten kende, konden de wit-zwarten de voor rust opgelopen schade van 0-3 net niet meer herstellen. Sterker nog ver in blessuretijd namen de Brabantse gasten definitief afstand: 2-4.

Ondanks de felle tegenwind speelde Achilles ook voor de rust niet onaardig tegen FC Den Bosch. Jop van Steen zag al in de eerste minuten na een corner van Thijs Hendriks zijn schot net voldoende geraakt worden om naast te gaan. Echter zoals vaker dit seizoen kwam men al vroeg en onnodig op achterstand. Na zeven minuten namen de gasten een gemakkelijk gegeven vrije trap snel en via Furhgill Zeldenruste en Benjamin van den Broek kwam de bal bij goaltjesdief Erik Quekel, die 0-1 aantekende. Achilles ging niet bij de pakken neerztitten. Freek Thoone stuurde Thisj Hendriks weg, die zijn voortzetting met de hand onbestraft gekeerd zag. Doelman Bruno Appels greep gedegen in na een goed opgezette aanval van Tim Verhoeven en Freek Thoone. Aan de andere kant kopte Erik Quekel een vrije trap van Barry Maguire maar net over. Na ruim een halfuur schiet Maarten Boddaert een vrije trap prachtig in het kruis: 0-2. De vrije bal voor Thijs Hendriks aan de overzijde gaat daarentegen maar net over. Vlak voor rust lijkt de wedstrijd beslist als Erik Quekel profiteert van zwak ingrijpen van Migiel Zeller en zo de 0-3 aantekent.

Met Frank Hol voor Twan Smits probeert Achilles er na de rust nog iets van te maken. Alle goede bedoelingen lijken helemaal in rook op te gaan als Steven Edwards zijn tweede gele kaart krijgt. Maar met 10 tegen 11 zien de Groesbekers het licht. Frank Hol rondt koelbloedig af: 1-3. Even later heeft zijn tweede op de voet, maar Bruno Appels redt goed. Ook een schot van Freek Thoone wordt gelukig voor de gasten gekraakt om echt gevaarlijk te worden. Na een prima aanval over links bedient Tim Verhoeven Frank Hol op maat en deze brengt de spanning helemaal terug: 2-3 (68.). Een sensatie hangt in de lucht zeker als Thijs Hendriks binnen de beruchte lijnen wordt gevloerd, echter arbiter Blank ziet er als enige geen pingel in. Achillesdoelman Nick Hengelman had helemaal de held van de dag kunnen worden, maar twee verre door de wind gedragen uittrappen misten maar net hun doel: een keer net over en een keer nog net in de handen van Appels. Vrouwe Fortuna en Justitia waren dus niet op de hand van de thuisclub en kreeg zelfs nog de deksel hard op de neus, toen invaller Hasan Klic in uiterste blessuretijd al koppend de 2-4 aantekende.