Home Noord-Brabant Den Bosch Marvilde verliest onnodig van CHC/Orka

Marvilde verliest onnodig van CHC/Orka

Vorige week werd de wedstrijd van Marvilde afgebroken door een rare actie van een speler van Uno Animo, maar vandaag wist Marvilde wel een volledige wedstrijd te spelen. De uitkomst was niet goed en dat was vooral een gevolg van het eigen spel van Marvilde. Het eigen spel was dusdanig dat CHC eenvoudig kon profiteren met snelle uitvallen.

In de 9e minuut mocht Danny Das een vrije trap nemen aan de linkerkant van het strafschopgebied, vanaf 20 meter. Zijn inzet was goed, maar keeper Arnold Hofmans bokste de bal uit de korte hoek. Na 21 minuten kwam CHC voor de eerste keer sterk opzetten. Uiteindelijk schoot Nafis Alkan in het strafschopgebied in de handen van Menno Kuulkers. In de 25e minuut kwam de grootste kans voor Marvilde. Marc Senders zette prima door vanaf de linksback positie. Op 30 meter gaf hij een steekbal op Rick van den Bogaard. Alleen voor de keeper schoot hij de bal op de benen van de doelman. CHC bleef gevaarlijk en in de 41e minuut kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong. Een diepe bal op Deniz Alkan leverde een sprintduel op tussen Alkan en Freek Bakermans. Helaas voor Marvilde was Alkan de snellere en hij omspeelde Menno Kuulkers, waarna hij de bal in het lege doel prikte, 0-1.

Ondanks dat Marvilde sterk aan de 2e helft begon, kwam CHC toch op een 0-2 voorsprong. Soufiane Bakkali mocht rustig aanleggen vanaf 25 meter. Hij de schoot de bal, mooi afdraaiend, richting de kruising vanaf de linkerkant. Menno Kuulkers was kansloos en de 0-2 was een feit. Drie minuten later, in de 54d minuut, had Marvilde de aansluitingstreffer moeten scoren. Danny Das gaf aan de rechterkant een mooi draaiballetje op Max van Kollenburg. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kwam uiteindelijk op de rand van het strafschopgebied terecht bij Rick van den Bogaard. Rick schoot de bal helaas over het doel. Hierna ging het spel gelijk op, maar in de laatste minuten werd het toch nog spannend.

In de 90e minuut nam Rick van den Bogaard een vrije trap iets aan de linkerkant van het strafschopgebied op 18 meter van het doel. Hij schoot de bal prima in de kruising van de korte hoek, 1-2. Door de drang van Marvilde om toch nog de 2-2 te maken kreeg CHC meteen een grote kans. Samir Johri draaide zich prima vrij en schoot in, maar Menno Kuulkers redde prima. Weer 1 minuut later schoot Rick van den Bogaard de rebound van een voorzet nog in vanaf 16 meter. De kluts net voor het doel leverde nog bijna de gelijkmaker op, maar de bal ging net naast.

Marvilde verliest deze wedstrijd, maar met meer inzet vanaf de eerste minuut was er zeker meer mogelijk geweest. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij Nulandia.