Home Noord-Brabant Den Bosch Marvilde plaatst zich bij BLC definitief voor de volgende ronde van de beker

Marvilde plaatst zich bij BLC definitief voor de volgende ronde van de beker

Na twee prima overwinningen tegen ODC (5-0) en Unitas’59 (5-2) was de volgende ronde al bijna zeker. Dat was in de laatste wedstrijd in Den Bosch tegen BLC (vorig seizoen kampioen in de vierde klasse zaterdag) goed te zien. De inspiratie was ver te zoeken en het enige aparte in deze wedstrijd was dat in het doel van de thuisploeg drie verschillende keepers hadden gestaan na negentig minuten (1 keeper rood in de 30e minuut, 2e keeper geblesseerd een kwartier voor het einde). Uiteindelijk werd het een gelijkspel wat voldoende was voor Marvilde voor het bereiken van de knock-out fase van het bekertoernooi.

Vanaf het begin was duidelijk dat Marvilde gedurende de gehele wedstrijd een veldoverwicht zou hebben. BLC zakte ver terug en Marvilde mocht proberen gaten in de verdediging te vinden. Na een kwartier blokte Rick van den Bogaard een bal van een verdediger aan de linkerkant van het veld. De bal kwam midden voor het doel op 18 meter voor de voeten van Danny Das, maar zijn schot werd door de keeper met de benen gestopt. Bij een van de spaarzame counters ontliep Frits van Mourik de buitenspelval en ging aan de rechterkant alleen door. Zijn voorzet kwam midden voor het doel bij de 42-jarige Halim Abdellaoui terecht. Die kopte eenvoudig de 1-0 in. Twee minuten later gaf Max van Kollenburg de bal vanaf de rechterkant voor op Rick van den Bogaard. Geheel vrij op 12 meter van het doel schoot ook hij op de benen van keeper Erik Poelstra. In de 29e minuut schoot Danny Das de bal vanaf 18 meter via de vingertoppen van de doelman tegen de lat. Één minuut later ontstond de grootste opwinding in deze wedstrijd. Rick van den Bogaard gaf voor vanaf de linkerkant en Danny Das dacht de bal in het doel te werken. Zijn tegenstander duwde hem echter weg en de scheidsrechter gaf hier een strafschop voor. Rick schoot deze door het midden in het doel, 1-1. De keeper was hierover zo teleurgesteld dat hij een woord riep wat niet op het veld thuishoort en werd hiervoor bestraft met een directe rode kaart. De wedstrijd kabbelde naar de rust.

De tweede helft duurde hele lange 45 minuten. Uiteindelijk is Marvilde dus door, maar het spel zal volgende week in de eerste competitiewedstrijd vele malen beter moeten zijn, ander is Marvilde kansloos. Marvilde mag al meteen aantreden tegen één van de kampioenskandidaten, Uno Animo, in Loon op Zand.