Home Noord-Brabant Boxtel Bezoek de Noord-Brabantse molenaar tijdens Nationale Molendag 2013

Bezoek de Noord-Brabantse molenaar tijdens Nationale Molendag 2013

Altijd al willen weten wat het werk van molenaar inhoudt? U kunt het hem/haar zelf vragen tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2013. Gedurende dit molenweekend zetten ruim 900 molens hun deuren open, speciaal voor u. In Noord-Brabant doen 91 molenaars mee! De 41ste Nationale Molendag staat in het teken van de vrijwilliger en de molenaar in het bijzonder. Dankzij hen kunnen de molens blijven draaien en zijn deze open voor het publiek. De molenaars vertellen u graag meer over hun werk, de molen en wat dit oeroude werktuig voor de buurt betekent.

Om deze dag extra bijzonder te maken, organiseren de Noord-Brabantse molenaars vele extra activiteiten zoals bijvoorbeeld:

• Luister naar verschillende muziekoptredens bij De Kilsdonkse Molen te Beugt (zondag), De Volksvriend te Liesel (zaterdag) of de Kerkhovense Molen te Oisterwijk (zaterdag)

• Bezoek de molenmarkt bij de Molen van Jetten te Uden;

• Geniet van een fiets- of wandeltocht langs molen Zeldenrust te Geffen, Standardmolen te Moergestel of de Jacobus te Vessem.

Wilt u weten welke Noord-Brabantse molen bij u in de buurt open is? Bezoek dan onze website www.molens.nl/molendagen en zoek in het programma op uw woonplaats of Noord- Brabant.

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars en maakt deel uit van de BankGiroLoterij Molendagen. Dit jaar is extra feestelijke editie omdat vereniging De Hollandsche Molen haar 90ste verjaardag viert. Sinds 1923 zet deze landelijke organisatie zich in voor het beheer en behoud van wind- en watermolens in Nederland. Op de molens kunt u tijdens de Nationale Molendag meer informatie vinden over het werk van dé molenvereniging van Nederland.

Laad meer Boxtel

Geef een antwoord

Bekijk ook

Berkel-Enschot – Drugs in woning aangetroffen

Tijdens een bestuurlijke controle in een woning aan de Molenakker zijn vandaag vier blokke…