Home Noord-Brabant Breda Vrouw bekent twee gevallen van zakkenrollerij

Vrouw bekent twee gevallen van zakkenrollerij

De politie heeft zondag rond 22.45 uur in Breda een 23-jarige inwoonster van die plaats buiten heterdaad aangehouden. Tegen de vrouw liep een onderzoek vanwege zakkenrollerij. De vrouw zou betrokken zijn bij meerdere gevallen van zakkenrollerij en op camerabeelden zijn herkend. Eerder werd in dit onderzoek in een uitzetcentrum een 31-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats verhoord. Zij is daarna als ongewenst vreemdeling ons land uitgezet.

Een 83-jarige vrouw uit Etten-Leur deed in 2012 aangifte bij de politie van zakkenrollerij. Ze had op maandag 8 oktober 2012 inkopen gedaan bij een textielwinkel in de Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur en met een pinpas betaald. Even later miste zij haar pinpas en ging terug naar de winkel om te vragen of ze ‘m daar had laten liggen. Dat bleek niet zo te zijn. De medewerkster van de winkel belde direct met de bank om de pinpas van de vrouw te laten blokkeren. Helaas bleek er toch geld van de rekening van de vrouw te zijn verdwenen. Vermoedelijk hebben drie vrouwen die bij de kassa achter de bejaarde vrouw stonden de pincode van het slachtoffer weten af te kijken en daarna haar pas weten te bemachtigen.

De politie stelde een onderzoek in en maakte daarbij o.a. gebruik van camerabeelden, gemaakt bij de pinautomaten. Deze beelden zijn getoond in diverse opsporingsprogramma’s op televisie. Dat leidde mede tot de aanhouding van de 23-jarige vrouw uit Breda. De vrouw heeft bekend betrokken te zijn geweest bij het incident in Etten-Leur. Zij verklaarde daarbij ook over het aandeel van de andere twee vrouwen, die allebei blijken te zijn uitgezet.

Ook heeft de vrouw bekend betrokken te zijn geweest bij een soortgelijk incident in Tilburg. Daar werd op 10 oktober 2012 een 84-jarige vrouw uit Tilburg het slachtoffer van zakkenrollerij. De vrouw had die dag boodschappen gedaan bij een drogisterij op de Heyhoefpromenade en met haar pinpas betaald. Achter haar in de rij voor de kassa stonden drie vrouwen. Toen de bejaarde vrouw naar huis ging, trof ze bij de centrale deur van het appartementencomplex waar ze woont de drie vrouwen aan, die mee naar binnen liepen. Ze verklaarden op bezoek te gaan bij hun oma. In de lift hebben ze vervolgens de bejaarde vrouw bestolen van haar pinpas. Er is daarna geld gepind met de pas van de Tilburgse.

De 23-jarige Bredase zit nog vast. De slachtoffers worden geïnformeerd over de aanhouding en bekentenis.

Laad meer Breda

Geef een antwoord

Bekijk ook

Breda – Rechercheteam onderzoekt overlijden baby

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie stelt een nader onderzoek in naar aa…