Home Noord-Brabant Kempen Veldhoven – Politie rolt drugslab Veldhoven op

Veldhoven – Politie rolt drugslab Veldhoven op

De politie heeft dinsdagochtend aan de Aerdmenneksbaan een lab aangetroffen. Het lab bevond zich in een schuur naast een woning, midden in een woonwijk. De bewoner is aangehouden. Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) hebben het drugslab inmiddels ontmanteld.

Tijdens een gerichte actie troffen we een drugslab aan waarin synthetische drugs werden geproduceerd. Daarbij is amfetamine aangetroffen en diverse grondstoffen en middelen voor de productie van synthetische drugs.

De productie van synthetische drugs is levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Een drugslab midden in een woonwijk is daarom levensgevaarlijk en zeer onverantwoord.

Tijdens de doorzoeking van het pand zijn twee vuurwapens gevonden. Het drugslab is inmiddels volledig ontmanteld, de methamfetamine, de chemicali├źn en productiemiddelen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Wat zijn synthetische drugs?

Synthetische drugs zijn verdovende of hallucinerende middelen die via een synthese (chemische verbinding) worden gemaakt. Synthetische drugs komen voor onder andere in de vorm van vloeistof, pillen of poeder. De bekendste voorbeelden van (synthetische) drugs zijn XTC, amfetamine/speed en GHB.

Aantreffen / vermoeden drugslab

Het is belangrijk om te weten wat u moet doen als u het vermoeden hebt dat er ergens in uw omgeving een drugslab aanwezig is. Meer informatie vindt u op de website. 

Laad meer Kempen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Twee verdachten diefstal uit auto aangehouden

Een alerte getuige heeft de politie woensdag 5 oktober 2022 op het spoor gezet van twee Po…