Home Drenthe ‘Muggenplaag op de loer in Nederland’

‘Muggenplaag op de loer in Nederland’

Eerder dit jaar werd er ook al gewaarschuwd voor een muggenplaag in ons land, maar nu is het wederom raak. Deze week nog kunnen we een overvloed aan steekmuggen verwachten. Een eerdere plaag dit jaar leek mee te vallen, maar ditmaal lijkt het toch echt te gaan gebeuren.

Stijgende temperaturen vormen ideale omstandigheden voor de beestjes. De komende weken verwachten de onderzoekers ”een explosie aan volwassen steekmuggen”. Dat kan in bepaalde plaatsen zelfs tot een plaag leiden.

De onderzoekers adviseren stilstaand water zo veel mogelijk op te ruimen om muggenlarven geen kans te geven. Het gaat dan om bijvoorbeeld emmers, regentonnen en schaaltjes onder bloempotten. Ook wordt er gewezen op dakgoten en platte daken waar plasjes kunnen blijven liggen. Daarnaast is het handig om ‘s avonds laat en ‘s ochtends vroeg ramen en deuren gesloten te houden om de muggen geen kans te geven om binnen te komen.
Laad meer Drenthe
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Gezocht – Dief op heterdaad betrapt door personeel

Voor deze zaak is inmiddels een 18-jarige inwoner van Enschede aangehouden Voor deze zaak …