Home Noord-Brabant Tbs met dwangverpleging voor steekpartij in Vught

Tbs met dwangverpleging voor steekpartij in Vught

De rechtbank Oost-Brabant legt een 29-jarige man uit Vught terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging op voor een poging tot doodslag en mishandeling van een vrouw. Verder ontslaat de rechtbank de man van alle rechtsvervolging, omdat hij ontoerekeningsvatbaar is.

De verdachte nodigde in december vorig jaar een vrouw uit om in Vught iets met hem te gaan drinken. Tijdens die ontmoeting viel hij de vrouw ineens met een mes aan en stak haar meerdere keren in haar hals en gezicht. Ook mishandelde de verdachte het slachtoffer door een snijwond in de vorm van een “Z” in haar rug te zetten. Volgens de verdachte deed hij deed omdat de vrouw een aanslag op de koninklijke familie aan het voorbereiden was en dat hij een musketier was.

Volgens een psychiater en een psycholoog verkeerde de verdachte tijdens de delicten in een psychotische toestand. De rechtbank neemt het advies van de deskundigen over en verklaart de man volledig ontoerekeningsvatbaar voor zijn daden. Hij wordt daarom ontslagen van alle rechtsvervolging. De rechtbank vindt het wel noodzakelijk om de verdachte de maatregel tbs met dwangverpleging op te leggen. Ook moet de man een schadevergoeding van 1.885 euro aan de vrouw betalen.

Laad meer Noord-Brabant
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Man aangehouden verdacht van vernieling

Twee meldingen van getuigen hebben de politie donderdagavond op het spoor gezet van een ma…