Home Noord-Brabant Eindhoven 15 maanden cel en tbs met dwangverpleging voor afpersing en bedreiging

15 maanden cel en tbs met dwangverpleging voor afpersing en bedreiging

De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 48-jarige man uit Vught voor een poging tot afpersing en bedreiging. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 15 maanden. Ook legt de rechtbank hem tbs met dwangverpleging op.

De man passeerde op 13 mei vorig jaar een rij wachtende klanten bij de kassa van een supermarkt in Eindhoven, ging voor de kassière staan met een hand onder zijn kleding en zei ‘Ik heb een wapen bij me, doe de la open, ik wil 200 euro’ en ‘geef me geld, anders ga ik schieten’. Toen hij de supermarkt uitrende, dreigde hij bovendien 2 mannen neer te schieten.

Dergelijke situaties zijn vaak bijzonder traumatisch voor de slachtoffers. Bovendien zorgen ze voor een onveilig en angstig gevoel in de samenleving. De verdachte hield hiermee geen rekening toen hij besloot op een gewelddadige manier snel aan geld te willen komen. Dit rekent de rechtbank de man aan.
De rechtbank houdt er verder rekening mee dat de man eerder voor dergelijke feiten is veroordeeld. Anderzijds weegt mee dat volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum de man verminderd toerekeningsvatbaar is, omdat bij hem sprake is van een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens en een ziekelijke stoornis. Volgens de rechtbank is het onder meer voor de veiligheid van anderen van belang dat de man de tbs-maatregel krijgt opgelegd.

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Twee mannen verdacht van stelen aanhanger

En oplettende getuige heeft de politie dinsdagochtend op het spoor gezet van twee mannen d…