Home Noord-Brabant Kempen UNA rukt op naar top in Tweede Divisie

UNA rukt op naar top in Tweede Divisie

UNA ZeelstNa drie wedstrijden in deze competitie is UNA nog steeds ongeslagen. Sterker nog: samen met Jong AZ voeren de Zeelstenaren de ranglijst aan. Niemand had voor aanvang van het seizoen kunnen vermoeden dat dit mogelijk zou zijn . De kritische pers, oftewel de zogenaamde “voetbalkenners” hadden de geelzwarten al bij voorbaat veroordeeld tot één van de degradatiekandidaten. Op zich komt dat het team van Mark Schenning goed uit, want een underdog positie is vaak het beste uitgangspunt.

Vorige week was de 2-1 overwinning op de valreep tegen Excelsior Maassluis nog een gelukkige zege te noemen, maar zeker niet onverdiend. Afgelopen zondag viel aan de overwinning tegen de Koninklijke HFC niets af te dingen.

Een energieker UNA was voor een groot gedeelte van het duel de bovenliggende partij in Haarlem. Toch moesten de talrijk meegereisde fans van de geelzwarten tot de 31e minuut wachten met juichen, want toen nam Benjamin van Wanrooij een vrije trap en opeens was Mart van de Gevel als het bekende duveltje klaar om af te drukken: 0-1.

Rustig bereikte UNA met die voorsprong de pauze. Daarna namen de Zeelstenaren de draad weer op en in de 52e minuut zag Benjamin van Wanrooij zijn schot tegen de paal gaan, maar Nick Tielemans was er als de kippen bij om de terugspringende bal in de touwen te werken: 0-2.

Daarna probeerde de ploeg van trainer Ted Verdonkschot met de moed der wanhoop nog iets terug te doen. Dat leverde de blauwwitten nog twee mogelijkheden op. Allebei uit een vrije trap van Gertjan Tamerus, maar bij UNA staat Petar Stoskovic onder de lat en die liet zien waarvoor hij daar staat.
In de slotfase had er zelfs nog een treffer voor UNA meer ingezeten, doch het schot van Mart van de Gevel werd door Carlos Opoku voor de doellijn weggemaaid.

Al met al kan UNA na drie wedstrijden terug kijken op een fantastische seizoenstart. Het lelijke eendje is meteen een trotse pauw. Nog 31 wedstrijden te gaan. De weg is nog lang.