Home Gelderland Groesbeek UNA neemt Sinterklaas mee naar Groesbeek

UNA neemt Sinterklaas mee naar Groesbeek

De supermarkten liggen er al weken vol van: pepernoten. Afgelopen zondag lagen er nog voor rust twee van die dingen in het doel van Petar Stoskovic. Net als HBS en EVV trof UNA nu ook weer een ploeg die met man en macht uit de gevarenzone wil ontsnappen. Tegen HBS leverde dat nog een benauwde zege op en EVV bezorgde de geelzwarten de eerste nederlaag. De Treffers deelden de volgende dreun uit aan het team van Mark Schenning.

Het is niet gebruikelijk om te spreken over spelers die er niet bij zijn. Toch moeten we constateren dat het gemis van een aantal bepalende krachten steeds nijpender begint te worden. De dirigent op het middenveld, Niek van Boekel is nog niet inzetbaar in de hoofdmacht. Doelpuntenmaker Mart van de Gevel vertrok op wereldreis en aandrijver Benjamin van Wanrooij was geblesseerd. Ook de blessure van Thomas Huijben is een gemis in de defensie van de Zeelstenaren.

Ondanks al deze tegenvallende omstandigheden gingen de jonkies van trainer Schenning goed van start op Sportpark Zuid. Gedurende de eerste twintig minuten was UNA de bovenliggende partij. De Treffers kregen in die tijd één fraaie scoringskans, doch Petar Stoskovic pakte een lastige kopbal van Wesley Meeuwsen. In de 27e minuut kreeg UNA de eerste domper te verwerken. Na een kopduel raakte Willem Tieben dusdanig geblesseerd dat hij niet meer verder kon. Sjoerd van Beers kwam voor hem in de ploeg. Na vier hechtingen en een beetje duizeligheid ziet het ernaar uit dat de blessure van Willem mee zal vallen.

Blijkbaar was Sinterklaas stiekem meegereisd. In de 38e minuut viel het eerste cadeautje in de UNA-goal. Coen Maetrzdorf bracht de bal voor het doel en Teun Sebregts kreeg de knikker verkeerd op zijn voet: 1-0. Vijf minuten later kon de thuisploeg juichen bij cadeau nummer twee. Rik Verbeek loste een slap schot op doelman Petar Stoskovic. Een schotje waarmee de beste doelman van de Topklasse totaal geen moeite zou hebben. Daar ging scheidsrechter De Gast ook vanuit en liep al vast de andere kant op. Ondertussen glipte de bal uit de handen van Stoskovic en verdween in het doel: 2-0.

Na de pauze ging UNA op jacht naar de aansluitingstreffer en die kwam er al snel: Emre Bostanci schoot de bal achter doelman Niels Kornelis. Daarna kon de wedstrijd beide kanten op. Of UNA maakt de 2-2 of de Treffers scoren de 3-1. Dat laatste gebeurde echter. Ook deze keer mocht het team van trainer Anton Janssen van geluk spreken. Sinterklaas was nog niet weg. Volgens scheidsrechter De Gast maakte Glenn Schapendonk een overtreding in het strafschopgebied en legde de bal op de stip. Wesley Meeuwsen schoot raak: 3-1. De eindstand was bereikt en de tweede nederlaag voor UNA was een feit.

Jaren geleden zei Toon Hermans het al: “Sinterklaas?, ik mag die man niet!