Home Gelderland Achterhoek De Graafschap speelt gelijk tegen RKC (1-1)

De Graafschap speelt gelijk tegen RKC (1-1)

logo de graafschapOndanks het verlies, afgelopen vrijdag in Venlo, liet trainer Jan Vreman zien vertrouwen te hebben in zijn team door met een onveranderde basis te beginnen. Het beloofde weer feest te gaan worden op de Vijverberg. De tegenstander kroop in zijn schulp en was weinig op de helft van de Graafschap te zien.

Maar ondanks een dot van kansen voor Lazic, Vermeij, Cavlan en Koolhof zakte de spanning richting rust terug. Beide ploegen gingen zonder doelpunten de kleedkamers in. Na rust was het wederom de Graafschap dat de wedstrijd dicteerde. RKC kreeg nog wel een kans, maar die kan zo in het programma van Hans Kraay, want Sandro Calabro maaide volledig over de bal heen.

Pas na 18 minuten in de tweede helft kwam de beloning voor het harde werken. Na een prachtige voorzet van Ted van de Pavert wist Kristopher Vida het doel van de tegenstander te vinden (1-0). Het feestje duurde niet lang, want maar 3 minuten later was het geluk met Kenny Anderson van RKC. Die zag een mislukt schot onverklaarbaar toch achter Jasper Heusinkveld in het Graafschapdoel verdwijnen. Totaal tegen de verhouding in stonden de Waalwijkers opeens weer gelijk met de superboeren. Dolgelukkig gingen ze weer terug naar Brabant met een onverdiend gelijkspel. En toch gaat het helemaal goed komen met onze zebra’s, als Jan Vreman er in slaagt deze stijgende lijn vol te houden.

De Graafschap – RKC Waalwijk 1-1 | Arbiter Bas Nijhuis | Toeschouwers: 3.806
Doelpuntenmaker(s): 1-0 Kristopher Vida (63’), 1-1 Kenny Anderson (66’)
Opstelling De Graafschap: Jasper Heusinkveld; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan; Vlatko Lazic, Edwin Linssen (80’ Soufian Echcharaf), Dean Koolhof, Karim Tarfi (72’ Jerry van Ewijk); Vincent Vermeij en Kristopher Vida (82’ Santy Hulst).
Opstelling RKC Waalwijk: Arjan van Dijk; Ingo van Weert, Frank van Mosselveld, Maikel Verkoelen; Peter Jüngschläger, Robert Braber, Nick Coster; Derwin Martina (59’ Alvin Fortes), Kenny Anderson (75’ Arsenio Valpoort), Malcolm Esajas; Sandro Calabro.