Home Noord-Brabant Marvilde is te laat wakker tegen Helvoirt

Marvilde is te laat wakker tegen Helvoirt

Zoals alle wedstrijden deze competitie speelde Marvilde ook vandaag weer een belangrijke wedstrijd, thuis tegen Helvoirt. Helvoirt is afgelopen seizoen gepromoveerd via de nacompetitie en had tot dusver vijf punten vergaard. Dat zijn er twee minder dan Marvilde op zijn conto heeft, bij aanvang van de wedstrijd.

De eerste 10 minuten waren doelpuntrijk. Al in de 5e minuut speelde Sander Bertels op de rand het strafschopgebied de inkomende Danny Das in de loop aan. Danny had geen probleem om de keeper van Helvoirt te verslaan, 1-0. Niets leek een royale overwinning voor Marvilde in de weg te staan, maar vijf minuten later dachten we daar al heel anders over. In de 7e minuut werd slecht verdedigen van Marvilde door Rico de Laat afgestraft. Hij was als eerste bij de bal toen de bal op 16 meter bleef liggen. Met de punt van zijn schoen tikte hij de bal langs Menno Kuulkers in het verlaten doel, 1-1.

Weer twee minuten later schoot Tommy Boogers de bal net voorlangs. Maar in de tegenaanval kwam Helvoirt op voorsprong. Collin vd Bergh kwam vanaf de linkerkant naar binnen en op 18 meter schoot hij de bal in de kruising, 1-2. Helvoirt bleef de betere ploeg en de 1-3 in de 27e minuut was dan ook niet echt een verrassing. Een voorzet vanaf de linkerkant werd bij de eerste paal strak ingeschoten door Rico de Laat. De rest van de eerste helft bleef Helvoirt beter en Bram Louwers zal zijn team in de rust hard toegesproken hebben, want na de thee was er wel het overwicht van Marvilde. Eerst was er nog een schot van Collin vd Bergh iets aan de rechterkant in het strafschopgebied alleen voor Menno Kuulkers. Zijn schot ging net voorlangs.

In de 52e minuut werd Rick van den Bogaard aan de rechterkant aangespeeld. Rick gaf de bal ineens voor, waar Tayfun Yilmaz de bal binnengleed, 2-3. Marvilde had de aansluiting en leek ook de gelijkmaker, en misschien wel meer, te gaan realiseren. Zeker toen Marvilde na een uur een zeer discutabele strafschop kreeg. Danny Das zou aangetikt zijn door de keeper van Helvoirt. Rick van den Bogaard schoot de bal hard door het midden, maar de keeper, die naar de linkerkant dook, had hier nog net een voet hangen. Geen doelpunt dus. Beide teams kregen hierna legio kansen. Marvilde schoot geregeld op doel, maar alles ging net voorlangs of de keeper bracht redding. Aan de andere kant was Helvoirt erg gevaarlijk met snelle uitvallen, waarbij Rico de Laat in de 86e minuut het dichtst bij de beslissing was. Zijn schot vanaf de linkerkant kwam op de lat. In blessuretijd waren er nog een paar grote kansen voor Marvilde. Eerst was het Tommy van de Wiel die met een prima actie vrij kwam aan de rechterkant in het strafschopgebied. De keeper redde echter zijn inzet. Niet veel later mocht Danny Das nog een vrije trap nemen op 18 meter iets aan de linkerkant voor het strafschopgebied. Zijn schot eindigde op de buitenkant van de kruising.

Marvilde heeft de eerste helft verslapen en zich in de tweede helft knap herstelt, maar een verdiend gelijkspel bleef uit.