Home Noord-Brabant Boxtel Marvilde gelijk tegen fysiek sterk Nemelaer

Marvilde gelijk tegen fysiek sterk Nemelaer

Marvilde wacht nog altijd op haar eerste overwinning, maar zou de uitwedstrijd tegen Nemelaer zich daar we voor lenen? Gezien de ranglijst zeker wel, ze hebben slechts 2 punten meer en een wedstrijd meer, maar het is wel een ploeg die vorig seizoen nog een klasse hoger speelde. Daarnaast is bekend dat Nemelaer grote, fysiek sterke spelers heeft en dat is niet het type ploeg waar Marvilde lekker tegen speelt. Uiteindelijk gaf de wedstrijd precies dit beeld te zien en was Marvilde op het einde het meest tevreden met de gelijke stand.

Nemelaer begon de eerste helft stormachtig. Marvilde had de eerste 25 minuten niets in te brengen, maar had het geluk dat de storm niet tot hele grote kansen leidde. Menno Kuulkers moest wel een paar keer goed opletten, maar vooral de voorzetten op de lange mensen in het team van Nemelaer waren telkens te hoog en dus niet gevaarlijk. Na een half uur kwam Marvilde beter in het spel en waren er de eerste aanvallen, die helaas nog tot niets resulteerden.

Na de thee leek het meteen fout te gaan voor de Veldhovenaren. Een terugspeelbal werd door Menno, bijna op de achterlijn rechts van het doel, in de handen gepakt. De vrije trap werd hard ingeschoten, maar gelukkig stond Max van Kollenburg op de goede plek op de doellijn. Tien minuten na de rust werd het dan toch 1-0 voor Nemelaer. Een lage voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal ingeschoten door Wesley Diepens. Één minuut later leek diezelfde speler bij de eerste paal voor de 2-0 te zorgen, maar hij raakte de bal verkeerd en de bal ging net aan de goede kant voor Marvilde naast het doel.

Hierna ging het spel redelijk gelijk op en een kwartier voor het einde viel dan toch de gelijkmaker. Een goed opgezette aanval via Danny Das naar Rick van den Bogaard kwam bij Ties Bazelmans aan de rechterkant terecht. Ties gaf de bal perfect voor tussen de keeper en een verdediger. Zij liepen elkaar in de weg en de bal kwam bij de mee opgekomen Marc Senders terecht. Marc gaf de bal terug op Max van Kollenburg. Er stonden nog 2 speler op de doellijn, maar met een diagonaal balletje schoot Max de 1-1 in de verre hoek. In de 90e minuut leek Marvilde nog met de overwinning aan de haal te gaan. Een voorzet vanaf rechts werd weggewerkt door een verdediger van Nemelaer. De rebound was uiteindelijk voor Rick van den Bogaard. Zijn snoeiharde schot vanaf 18 meter ging net naast het doel.

Het derde gelijke spel voor Marvilde was hiermee een feit, maar de zo gewenste overwinning is er nog niet geweest dit seizoen. Marvilde staat nu op één na laatste en krijgt volgende week nummer laatst, PSV av, op bezoek.