Home Noord-Brabant Marvilde pakt verdiend eerste punt tegen Nulandia

Marvilde pakt verdiend eerste punt tegen Nulandia

grasNa een gestaakte wedstrijd bij Uno Animo en een onnodige nederlaag tegen CHC ging Marvilde zondag op bezoek bij Nulandia. Twee jaar geleden was Nulandia ook tegenstander van Marvilde (2 keer gelijk) en na één jaar Zuid II zijn ze weer terug. Al in de vierde minuut kwam Marvilde op voorsprong. Marc Senders stuurde Tommy Boogers diep. Tommy was sneller dan de verdediging, omspeelde de keeper en schoot de 0-1 binnen. Twee minuten later mocht Tommy weer doorgaan, maar werd neergehaald door de laatste man. Die kreeg een gele kaart, maar de consequenties voor Tommy en Marvilde waren groter. Een aantal minuten later moest Tommy zich namelijk geblesseerd laten vervangen. In de 17e  minuut schoot Marijn Jansen van Nulandia een vrije trap vanaf 20 meter op de lat, maar verder speelde Nulandia vooral de lange bal en kwam Marvilde niet heel erg in de problemen.

Drie minuten voor de rust had Marvilde ook op 0-2 moeten komen. Rick van den Bogaard gaf een balletje op Danny Das, die vanaf de rechterkant alleen naar de keeper kon gaan. Hij plaatste de bal ook langs die keeper, maar de bal belandde op de tweede paal.

De 2e  helft verliep erg moeizaam voor Marvilde. Menno moest een paar keer handelend optreden rondom de 51e minuut. Eerst op een inzet dichtbij van Stef vd Hurk en daarna mocht Joris Razenberg aan de rechterkant opstomen. Ook deze inzet werd knap gered door Menno. Op de helft van de tweede helft kreeg Nulandia waar het naar op zoek was, de gelijkmaker. Stef vd Hurk werd neergelegd in het strafschopgebied door Menno Kuulkers en naast een gele kaart voor Menno was er ook een penalty. Die werd ingeschoten door Jeroen Korsten en knap gered door Menno, maar de rebound was ook weer voor Korsten die zorgde voor de 1-1.

Hierna herstelde Marvilde zich weer en kreeg een kwartier voor het einde een goede kans. Steven Cools gaf voor vanaf de linkerkant en na een overstapje van Danny Das schoot Ties Bazelmans, net voor de eerste paal hard in. Helaas ging de bal aan de verkeerde kant van de 1e paal in het zijnet. In de 80e  minuut kopte Tijs van Nistelrooij nog op de lat en 5 minuten voor het einde kreeg Sander Bertels nog een grote kans. Na een voorzet vanaf de linkerkant van Marc Senders raakte hij de bal niet goed, maar die ging toch nog maar net voor het doel langs. Marvilde heeft hard gewerkt en een eerste punt verdiend in deze competitie.