Home Limburg Kerkrade Eerste activiteit 100-jarig bestaan Raadhuis Kerkrade

Eerste activiteit 100-jarig bestaan Raadhuis Kerkrade

In oktober 2013 is het 100 jaar geleden dat het Raadhuis aan de markt in Kerkrade in gebruik is genomen. Dit wil de gemeente niet zomaar voorbij laten gaan. Dit jaar zullen – samen met andere partijen – allerlei activiteiten worden georganiseerd om de verjaardag van het Raadhuis te vieren. Op 26 februari jongstleden werd er al een speciaal velletje postzegels overhandigd aan de burgemeester.

Op woensdag 15 mei aanstaande is de eerste activiteit. Op die dag is iedereen vanaf 13.00 uur in het Raadhuis welkom om een kijkje te
komen nemen en mee te doen met de volgende activiteiten:

Rondleiding
De gemeente Kerkrade organiseert diverse rondleidingen door het bijzondere gebouw onder leiding van ervaringsdeskundigen. Het is
interessant om het Raadhuis ook eens van de binnenkant te bekijken en te vernemen welke functies het allemaal heeft. Het gebouw is boeiend door zijn architectuur, bijzondere kunstwerken en door de speciale glas- in-lood-ramen in de burgerzaal.

Een steentje bijdragen
Vanaf 13.00 uur kan letterlijk ‘een steentje worden bijgedragen’. Jong en oud kan op een creatieve manier aan de slag met het Raadhuis
schilderen, gezamenlijk een mozaïekkunstwerk maken, een tegel beschilderen met een eigen favoriete spreuk of aan de slag met graffiti. Dit alles onder begeleiding van kunstdocenten van de Vrije Akademie. In alle activiteiten komt de afbeelding van het oude Raadhuis terug.

Het college zal om 13.00 uur de aftrap geven door te schilderen of een spuitbus in de hand te nemen. Er is gekozen voor een opzet waarin iedereen kan deelnemen, ook als je bijvoorbeeld nooit hebt geschilderd of een mozaïek hebt gemaakt. De deelnemers kunnen werken met voorbeelden en sjablonen waardoor iedereen een leuk resultaat behaalt!

Er worden twee kunstwerken gezamenlijk gemaakt: een mozaïek met de afbeelding van het oude Raadhuis en een spandoek met de contouren van het gebouw. Deze worden later in het gemeentehuis tentoon gesteld.

Speciaal optreden
Om 15.00 uur vinden er bijzondere optredens plaats van Dansschool Move van Ton Greten. De acts worden uitgevoerd door de twee jonge dames die deel namen aan de halve finale van het televisieprogramma “Everybody dance now”, dus dat zal zeker een bijzonder spektakel worden!

Laad meer Kerkrade

Geef een antwoord

Bekijk ook

Nieuwe burgemeester in Kerkrade

Mevrouw dr. P. Dassen-Housen (Petra) is benoemd tot burgemeester van Kerkrade. De benoemin…