Home Limburg Heuvelland Sparta Rotterdam te sterk voor MVV in de Geusselt

Sparta Rotterdam te sterk voor MVV in de Geusselt

MVV MaastrichtDe voortekenen waren niet gunstig voor MVV Maastricht, tenminste als men de uitslag van de wedstrijd tussen de supportersgroepen van MVV en Sparta moest geloven. Voor de competitiewedstrijd tussen MVV en Sparta werd er tussen beide supportersgroepen een wedstrijd gespeeld voor de Arie van Staveren bokaal en werd gewonnen door Sparta met 6-3.

MVV kwam met dezelfde basiself aan de start dan vorige week in de gewonnen wedstrijd tegen Jong PSV met 2-1. Na 14 minuten in een wedstrijd die tot dan toe nog niet echt hoogstaand was maakte Sparta via Kenny Teijsse de 0-1. Een paar minuten later was het opnieuw Sparta dat dacht te scoren via Youri Loen echter zijn schot belandde via keeper Jo Coppens van MVV tot hoekschop.

Na een paar leuke en gevaarlijke aanvallen van Sparta was het dan toch eindelijk MVV dat de eerste echte kans via Jordy Croux kreeg. Na een voorzet van Hawbir Moustafa zag Croux zijn inzet voorlangs het doel gaan. Tien minuten voor de rust dacht MVV via Sven Braken op 1-1 te gaan komen maar de scheidsrechter had al gefloten voor buitenspel dus ging het feestje voor de rood/witte uit Maastricht niet door. Nadat MVV de volgende aanval opzette en Sparta deze snel overnam dachten de bezoekers op 0-2 te komen maar het schot van Paul Gladon kwam via de handen van de MVV-keeper voor de voeten van Thomas Verhaar die zijn inzet hoog over het doel zag gaan.Zo gingen beiden ploegen naar de thee met een 0-1 voorsprong voor het, tot dan toe, beter voetballende Sparta.

na rust was het in de eerste 15 minuten vooral MVV die het initiatief namen en Sparta terug drong op eigen helft. De eerste kans na rust was voor MVV via Bryan Smeets maar de keeper van Sparta stond goed voor zijn doel en kon deze kans onschadelijk maken. Een paar minuten later was het middenvelder Ronald Hikspoors die dichtbij de gelijkmaker was, maar zijn kopbal werd door de Sparta-goalie goed gepareerd.

Niet veel later veerde heel het Geusselt stadion op nadat Stef Peeters in het strafschop gebied werd neer gelegd. Iedereen en alles in het stadion dacht het een penalty was, echter scheidsrechter Manschot dacht daar anders over. Ook Bryan Smeets kreeg in die fase nog een mooie kans maar zijn schot ging rakelings over. Echter tegen de verhouding in kwam Sparta in die fase op de 0-2. na een hoekschop, die geen hoekschop was omdat de bal niet over de lijn was, Kopte Thomas Verhaar de bal achter de Coppens. De keeper ging bij deze bal niet helemaal vrijuit, want hij dook over de bal heen.

Voor de toch al krappe en jonge selectie van MVV volgde er daarna nog meer tegenslag toen Bryan Smeets geblesseerd met een brancard het veld werd afgedragen. Achteraf bleek hij een enkelblessure te hebben. Hoe ernstig deze is moet nog blijken.

De Maastrichtse ploeg kon daarna geen vuist meer maken en verloor zo zijn tweede van de eerste drie competitiewedstrijden. Maandag wacht de volgende klus, dan gaat MVV op bezoek bij Jong FC Twente.

Verslag: Ivo Grispen