Home Drenthe Emmen MVV Maastricht laat punt liggen tegen FC Emmen

MVV Maastricht laat punt liggen tegen FC Emmen

Foto (c) Raymond van Hoorn

Na drie opeenvolgende overwinningen voor de Maastrichtenaren stond vrijdagavond de volgende thuiswedstrijd op het programma, ditmaal tegen FC Emmen. Tegen de ploeg van trainer Joop Gall wisten de Maastrichtenaren niet te scoren en aangezien dat van Emmer zijde ook niet lukte, eindigde de wedstrijd in De Geusselt in een 0-0  gelijkspel. De ploeg uit Maastricht heeft na afloop van de transfermarkt en een paar nederlagen gesleuteld aan hun opstelling. Dit ging ten kosten van Mark Veldmate en Antonio Stankov die genoegen moesten nemen met een reserverol. Toch was het MVV dat sterk aan de wedstrijd begon en enkele mogelijkheden bij elkaar speelde, slechts de afwerking ontbrak aan Maastrichtse zijde.

Na enkele minuten spelen dacht MVV op voorsprong te komen, daar Gianluca Maria na een goede pass alleen op de keeper van Emmen leek af te gaan. Maria werd echter neergehaald en iedereen dacht dat er een rode kaart zou aankomen voor keeper Peter van der Vlag.  Scheidsrechter Honig oordeelde echter dat er nog een speler naast liep en Maria dus niet was doorgebroken; Hij toonde slechts geel, tot ongenoegen van iedereen die MVV een warm hart toe draagt. Het spel golfde wat op en neer met hier en daar een harde overtreding. Na een onderschepte bal van Kjell Knops maakte een speler van Emmen een duwende beweging naar Knops en vloog hij hard tegen de reserve bank op van de thuisploeg. Ook nu volgde geen kaart. Gelukkig voor de thuisploeg kon Knops verder spelen. Tot de rust was het MVV dat het betere van het spel had, het leidde echter niet tot een doelpunt voor de Maastrichtenaren en men zocht de kleedkamer op met een 0-0 tussenstand.

Na de rust was het spelbeeld toch veranderd en was het Emmen dat iets beter in de wedstrijd kwam. Toch was het MVV dat twee honderd procent kansen kreeg maar niet tot scoren kwam. Eerst was daar de ingevallen Mark Veldmate die de bal slim van de laatste man van Emmen pikte, echter ook hij kreeg zijn lichaam niet goed tussen de speler en de bal waardoor hij alleen op de keeper kon afgaan en dus deze kans op de 1-0 om zeep hield. Enkele minuten later was het Maic Sema die na een goede voorzet vrij voor de keeper de 1-0 kon binnenschieten, maar ook zijn schot ging recht op de keeper af die daardoor kon redden voor de mannen uit Emmen. Verder waren er geen grote mogelijkheden meer voor de beiden ploegen waardoor het publiek na een leuke wedstrijd naar huis ging met een 0-0 eindstand.

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd waren beide trainers dan ook blij met dit puntje voor hun eigen ploegen. MVV gaat volgende week op bezoek bij de provinciegenoot Fortuna Sittard op zoek naar de drie punten en keert trainer Ruijs terug op het nest waar hij zelf ooit trainer was. FC Emmen krijgt zaterdag 5 oktober Willem II op bezoek.