Home Overijssel Deventer MVV houdt concurrent Eagles achter zich in Deventer

MVV houdt concurrent Eagles achter zich in Deventer

MVV Fans (foto Unique Photo)

MVV Maastricht wist vrijdagavond concurrent Go Ahead Eagles in in Deventer om een plaats in de top 5 achter zich te houden met een gelijkspel. MVV Maastricht miste belangrijke spelers als Labylle (geschorst), Malcolm Esajas, Koen Daerden en Danny Schreurs tegen de ploeg van Erik ten Hag. Hierdoor schoof back Antonio Stankov op en waren er plaatsen voor Nick Kuipers en Sjoerd Winkens.  Met dit gesleutel in de opstelling wist Trost voor zekerheid te zorgen.

Ondanks dat Go Ahead Eagles sneller was op de flanken en MVV creativiteit miste in de selectie, wisten de mannen uit Deventer hiervan niet te profiteren. Go Ahead Eagles opende sterk, maar na 15 minuten bracht de ploeg van Rene Trost rust in de wedstrijd.  Antonio Stankov wist net buiten het 16 meter gebied van Go Ahead een vrij trap te versieren met een mooie actie waarna Go Ahead-doelman Nick Marsman moest redden op de vrije trap, genomen door Tom van Hyfte.

In de 26ste minuut kopte Sjoerd Winkens van MVV bijna binnen. Wederom stond de sterk keepende Marsman in de weg.  In de laatste fase van de eerste helft werden de spelers van Go Ahead Eagles wat nonchalant en wist MVV Maastricht met een sterk middenveld en een 0-0 rust stand de kleedkamers op te zoeken. MVV Maastrichte miste weliswaar belangrijke basisspelers, echter de twaalfde man (de supporters), hadden de overmacht in het stadion.

De tweede helft kwamen The Eagles verslapt uit de kleedkamers. De eerste kans in de tweede helft was dan ook weer voor Maastricht, ditmaal via Marc Veldmate. MVV Maastricht speelde sterk in de tweede helft en controleerde de wedstrijd meer en meer. Go Ahead-aanvaller Marnix Kolder wist geen raad met de defensie van de sterrendragers en zo was het dat de Deventernaren maar amper voor drukte konden zorgen voor het doel van MVV.

MVV-trainer René Trost probeerde nog met frisse aanvaller, David Timmermans en Michael de La Rosa, een doelpunt te forceren. Het bleef echter 0-0, ondanks een sterke eindfase van MVV, tegen de Go Ahead Eagles in Deventer. Een belangrijk punt voor de Maastrichtenaren voor een definitieve plek in de top 5, die tegen FC Dordrecht creatieveling Labylle weer bij de selectie zien worden gevoegd.