Home Limburg Heerlen Euregio – Grote controle-actie Euregio tegen mobiel banditisme

Euregio – Grote controle-actie Euregio tegen mobiel banditisme

Zo’n 200 agenten uit België, Duitsland en Nederland houden woensdagmiddag een grootscheepse controle-actie. Deze richt zich op zowel mobiel banditisme als op de verkeersveiligheid van weggebruikers.

Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie, vandaar dat er regelmatig controle-acties worden georganiseerd. De grootscheepse controle richt zich op het grensgebied in de zogenoemde euregionale driehoek waar op meerdere locaties aan belangrijke verkeerknooppunten door de politiediensten controleposten zijn ingericht.

De internationale politie-actie waar agenten uit de drie landen in gemixte samenstelling automobilisten zullen controleren, zal naar verwachting tot het einde van de avond gaan duren. In de loop van donderdagochtend de resultaten bekendgemaakt. Juist door dit soort intensieve samenwerking en delen van informatie hoopt de politie deze criminele bendes een halt toe te kunnen roepen.

Laad meer Heerlen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Venlo – Vrouw overleden na verkeersongeval

Een 70-jarige vrouw uit Venlo is dinsdag overleden, nadat zij eerder die dag als fietser b…