Home Limburg Heuvelland Eijsden wint matige wedstrijd tegen Walram

Eijsden wint matige wedstrijd tegen Walram

vv Walram vv eijsdenNa een intensieve voorbereiding de afgelopen weken begon zaterdag voor tweede klasser V.V. Eijsden de bekercompetitie in de bekerwedstrijd bij het Valkenburgse V.V. walram, uitkomend in de vierde klasse. Op papier moest dit dus een eenvoudige wedstrijd worden voor de mannen van Eijsden-trainer Hay Willems, die nog enkele vaste spelers misten door vakantie of blessures. Het werd een zware pot voor de club uit Eijsden, die uiteindelijk toch tot een 1-2 overwinning leidde.

Het was echter de ploeg uit Valkenburg, die op een 1-0 voorsprong kwam. Hierdoor moest Eijsden op zoek naar de aansluitingstreffer, echter door het bij balbezit slordig spelende Eijsden zou het pas laat in de eerste helft op 1-1 komen door Louis Willigers, die na een mooie voorzet van Youri Kickken het doel trof.

Onder de rust had trainer Hay Willems zijn spelers aangespoord om het tempo in tweede helft op te voeren en zo de tegenstander kapot te spelen. Na enkele minuten in de tweede helft dacht Eijsden dan ook op 1-2 te komen door een strafschop, echter zou het Youri Heusschen zijn die deze kans onbenut liet en zo een flashback kreeg. Ook verleden jaar miste hij al een strafschop tegen Walram. Toch zou het Eijsden zijn dat deze wedstrijd naar zich toe zou trekken, nadat Timo Wangko zijn schot van richting werd veranderd zag hij de bal achter de doelman van de Valkenburgers belanden, 1-2.

Hiermee heeft v.v. Eijsden zijn eerste echte serieuze wedstrijd van het seizoen 2014/2015 gewonnen en mogen zij dinsdag in de volgende bekerwedstrijd, thuistegen v.v. Hellas, op zoek gaan naar de volgende winst .