Home Groningen FC Groningen voorzitter Nijland: “Rode kaart voor de politie”

FC Groningen voorzitter Nijland: “Rode kaart voor de politie”

Hans Nijland, voorzitter van FC Groningen is niet te spreken over het afgelasten van de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en het Engelse Everton van Ronald Koeman op 22 juli. De voorzitter hekelt de ‘starre’ rol van de politie in dit verhaal.

Burgemeester Peter den Oudsten gaf geen akkoord voor de oefenwedstrijd met de Engelse grootmacht op last van de politie. Volgens de politie is de kans op ongeregeldheden te groot waardoor de veiligheid in de stad niet gewaarborgd kan worden.

De club uit Liverpool zal door zo’n groep van 800 supporters achterna gereisd worden naar Groningen. “We hebben verschillende keren om de tafel gezeten en mogelijke oplossingen aangedragen, maar de politie bleef zich enorm star opstellen”, aldus een balende Nijland. “Ik respecteer de keuze van de burgemeester, maar wat we ook hadden voorgesteld: de politie hield de boot toch af. Ik vind het doodzonde dat we in een stad als Groningen blijkbaar niet in staat zijn om Ronald en Erwin Koeman – twee helden van de club – te ontvangen. Ik heb ze ook meteen een berichtje gestuurd met de boodschap dat ik me schaam voor de hele gang van zaken. Ik geef de politie in dit geval dus de rode kaart.”

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Sappemeer – Drie aanhoudingen in henneponderzoek

De politie heeft vorige week maandag een 48-jarige inwoner van Groningen, een 49-jarige in…