Home Groningen Slaperstil – Aanhouding na doorrijden bij aanrijding, eerder dit jaar in Slaperstil

Slaperstil – Aanhouding na doorrijden bij aanrijding, eerder dit jaar in Slaperstil

De politie heeft op woensdag 7 juni een 37-jarige man uit Aduard aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een aanrijding waarbij een 75-jarige man zwaargewond raakte. Het slachtoffer werd op donderdag 2 februari aan het einde van de middag op zijn fiets aangereden door een auto. De bestuurder van deze auto is na het ongeluk doorgereden.

Frontale aanrijding bij de fietsoversteek

Het slachtoffer kwam op zijn fiets vanuit Groningen. Op de Friesestraatweg stak hij de weg over waarbij hij in botsing kwam met een donkerkleurige stationwagen. Na de aanrijding is de auto doorgereden en bleef de fietser zwaargewond achter. Dankzij oplettende medeweggebruikers is de hulpverlening snel ingeschakeld en kon de fietser naar het ziekenhuis worden gebracht.

Aanhouding 

De politie heeft destijds de oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. Dankzij tips en beelden die van getuigen ontvangen zijn kwam de 37-jarige man uit Aduard naar voren als mogelijke verdachte. Na onderzoek van het basisteam Westerkwartier en het Flexteam van de politie in Groningen is de verdachte op 7 juni aangehouden. De politie verdenkt hem van het veroorzaken van en het doorrijden na een ongeval. Het onderzoek naar dit ongeval en de betrokkenheid van de verdachte gaat verder.

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in Groningen

De politie heeft op woensdag 31 januari een drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in …