Home Groningen Groningen – Gezocht – Mishandeling – Pottebakkersrijge – Groningen

Groningen – Gezocht – Mishandeling – Pottebakkersrijge – Groningen

De politie is op zoek naar een man van begin 20 die op zondagochtend 9 april rond 02:30 uur aan de Pottebakkersrijge een aantal personen heeft mishandeld.

In de vroege ochtend van zondag 9 april wordt aan de Pottebakkersrijge een aantal personen mishandeld. Uit de richting van de A- brug  komt een man aanlopen die beledigende opmerkingen begint te roepen naar een groepje personen dat zich na sluitingstijd ophoudt in de buurt van een horecagelegenheid aan de Pottebakkersrijge.

De man filmt het groepje personen en daarna valt hij de groep vanuit het niets aan. Er worden rake klappen uitgedeeld en meerdere personen raken gewond. De man gaat er daarna in de richting van de Westerhaven vandoor. Volgens getuigen en direct betrokkenen gaat het vermoedelijk om LHBTIQ+-gerelateerd geweld.

De recherche is zondag direct gestart met het onderzoek. Daarbij is het onderzoeksteam bezig zo veel mogelijk beeldmateriaal veilig te stellen uit de omgeving. Uiteraard worden ook getuigen nader gehoord. We hebben inmiddels duidelijke beelden van de mishandeling waar de verdachte goed op is te zien.

Signalement

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

  • man met een witte huidskleur
  • leeftijd tussen de 20 en 25 jaar
  • tussen de 1.75 en  1.80 meter lang
  • kort blond of wit haar
  • normaal, slank postuur
  • draagt een gewatteerde lichtblauwe jas met capuchon van het merk Trapstar, een zwarte broek en witte Nike sportschoenen
Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Gezocht – Explosie – Herestraat – Groningen

In de Herestraat in Groningen vonden op 12 september explosies plaats. Bel de politie als …