Home Gelderland Nijmegen – Update in onderzoek naar steekincident met dodelijke afloop

Nijmegen – Update in onderzoek naar steekincident met dodelijke afloop

De politie heeft dinsdagavond beelden getoond van de drie gezochte verdachten in het programma Opsporing Verzocht. Het onderzoeksteam heeft na de uitzending zo’n twintig tips binnengekregen die allemaal onderzocht worden. We zijn blij dat kijkers gehoor geven aan onze oproep: er worden filmpjes gedeeld en ook namen doorgegeven. Ook vandaag zien we nog informatie binnenkomen, dus het aantal tips loopt op.

Foto ter illustratie.

Het onderzoek is gericht op het reconstrueren van de gebeurtenissen van zondagavond en ieders rol daarin. De twee eerder aangehouden mannen van 34 en 61 jaar zijn inmiddels heengezonden, maar nog wel verdachten vanwege de mishandelingen die over en weer zijn gepleegd. Het onderzoeksteam roept iedereen die getuige is geweest van de vechtpartij op om zich te melden.

Donderdag 14 december besteden we in het regionale opsporingsprogramma Plaats Delict wederom aandacht aan deze zaak. Plaats Delict is elke donderdag te bekijken via Omroep Gelderland (vanaf 17:15 uur) en RTV Oost (vanaf 17:30 uur).

Melding steekincident zondagavond

Naar aanleiding van een steekincident met dodelijke afloop aan de Couwenbergstraat zoekt de recherche twee mannen en een vrouw. Zondagavond 10 december ontstond een vechtpartij waarbij een 38-jarige man werd neergestoken. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Heeft u informatie, iets gezien of camerabeelden? Neem contact op.

Rond 19.15 uur kregen we meerdere meldingen van een vechtpartij aan de Couwenbergstraat in Nijmegen. Drie mannen liepen over de Couwenbergstraat ter hoogte van de Lidl en kwamen in conflict met een man en een vrouw in een kleine, donkere auto. Even na het ontstaan van de vechtpartij kwam er nog een man aan, die zich bij de man en de vrouw voegde. Er werden over en weer klappen uitgedeeld.

De ruzie verplaatste zich over straat, onder het oog van verschillende getuigen en eindigde met het steekincident. Na het steekincident vluchtten de man en de vrouw en de man die zich later bij hen voegde, in de kleine donkere auto in de richting van de Blankenborgstraat. Ze reden vermoedelijk in een Volkswagen.

Omdat er over en weer mishandelingen zijn gepleegd, werden maandag de 61-jarige man en een 34-jarige man aangehouden. Zij waren samen met de 38-jarige man en worden niet verdacht van het neersteken. Inmiddels zijn de twee aangehouden mannen heengezonden.

Gezochte personen

Zondagavond is een zogenoemd Team Grootschalig Opsporing (TGO) geformeerd dat zich richt op het reconstrueren van de gebeurtenissen zondagavond. Het rechercheteam is op zoek naar de twee mannen en de vrouw die bij de vechtpartij betrokken waren en die gezamenlijk in een kleine donkere auto zijn gevlucht. Het gaat om:

Man 1

 • Donkere huidskleur
 • Fors postuur
 • Sprak mogelijk Papiaments
 • Hij droeg een jas, een donkere trui en een lichtblauwe spijkerbroek

Man 2

 • Sportief postuur
 • Hij droeg een blauwe, korte broek en een wit shirt. De man was sportief gekleed en vooral zijn korte broek was opvallend gezien de tijd van het jaar. Mogelijk was hij in de omgeving aan het sporten.

Vrouw

 • Tenger postuur
 • Halflange jas met capuchon met bontkraag

Ze reden in een kleine, donkere auto, vermoedelijk een Volkswagen.

Vragen aan u

Om duidelijk te krijgen wat er zich precies heeft afgespeeld aan de Couwenbergstraat wil het onderzoeksteam antwoord op onderstaande vragen. Wellicht heeft u iets gezien of gehoord of heeft u camerabeelden. Neem dan contact op. Zie onderaan de pagina hoe u dat kan doen.

 • Heeft u (een van) de beschreven gezochte personen gezien, of weet u wie we zoeken?
 • Man 2 was mogelijk in de omgeving aan het sporten. Misschien was u met hem aan het sporten of weet u wie deze man kan zijn.
 • Mogelijk heeft u de kleine, donkere (vermoedelijk) Volkswagen gezien. Alle informatie met betrekking tot kenteken en inzittenden horen we graag. Ook als u heeft gezien waar de auto heen is gereden na het incident, vragen we u om contact op te nemen.
 • Er zijn veel mensen getuige geweest van de vechtpartij en mogelijk is er gefilmd. Heeft u gefilmd? Dan zien we de beelden graag. Beelden uploaden kan via het tipformulier op deze pagina.
 • Woont of reed u in de omgeving van de Couwenbergstraat en beschikt u over camera- of dashcambeelden? Dan vragen we u om de beelden goed te bekijken tussen 19.10 en 19.20 uur. Mogelijk is er iets te zien wat te maken heeft met dit incident of zijn de gezochte personen er op te zien. Neem in dat geval contact met ons op, of upload de beelden via het tipformulier op deze pagina.
 • Mogelijk zijn er beelden van de vechtpartij via social media gedeeld. Als u dit heeft gezien, neem dan contact op.

Informatie of beeldmateriaal doorgeven

Als u informatie of camerabeelden heeft, laat het dan zo snel mogelijk weten. Ook als u twijfelt of uw informatie bijdraagt, vragen we u om het door te geven. Alle informatie, hoe onbelangrijk het misschien ook lijkt, kan belangrijk zijn in het onderzoek.

 • Deel informatie of beeldmateriaal via het tipformulier op deze pagina
 • Telefonisch informatie doorgeven kan via 0800 – 6070. Vermeld dan zaaknummer 2023569105
 • Liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. U hoeft geen gegevens achter te laten en uw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar u te herleiden is.

2023569105 MB/JS

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …