Home Gelderland Nijmegen – Gezocht – Aangetroffen explosieven – wijken Malvert en Meijhorst – Nijmegen

Nijmegen – Gezocht – Aangetroffen explosieven – wijken Malvert en Meijhorst – Nijmegen

De politie doet onderzoek naar mogelijk explosief materiaal dat is aangetroffen in de wijken Malvert en Meijhorst. Zondag 18 juni kwam er een melding van een mogelijke inbraak bij een garagebox aan de Malvert 62e straat. In de Meijhorst 29e straat werd in de nacht van 19 juni een zwarte Volkswagen Golf gevonden die vermoedelijk bij de inbraak betrokken was. De politie zoekt getuigen.

Op maandag 19 juni werd een gebied in de wijken Malvert en Meijhorst afgezet in verband met mogelijk explosief materiaal. Naar aanleiding van de melding van de mogelijke inbraak bij een garagebox aan de Malvert 62e straat, gingen agenten ter plaatse. Een auto reed met hoge snelheid uit de garagebox en reed daarbij een vrouw aan. Agenten hebben op de auto geschoten, maar de verdachten wisten te ontkomen. De vermoedelijke vluchtauto werd gevonden in de Meijhorst 29e straat.

 

Zowel in de garagebox als in de auto werd materiaal gevonden dat mogelijk explosief is. Na de melding van zondag 18 juni is direct een onderzoek gestart. Het team heeft de volgende vragen:

  • Wie heeft er de afgelopen tijd iets verdachts gezien rond de garagebox in de Malvert 62straat?
  • Wie heeft er tussen 18 juni 23:00 en 19 juni 02:00 uur in de wijk Malvert en Meijhorst verdachte personen of auto’s gezien?
  • Wie heeft er in de nacht van 19 juni de zwarte Volkswagen Golf gezien in de Meijhorst en heeft de inzittenden daarvan gezien? Wie kan meer vertellen over hoe zij er uitzagen of hoe en in welke richting zij zijn gevlucht?
  • Zijn er in de wijk Malvert of Meijhorst mensen die camerabeelden hebben, waarop verdachte bewegingen te zien zijn tussen 23:00 en 02:00 uur?
  • Zijn er mensen die mogelijk andere informatie hebben die kan helpen bij dit onderzoek?

 

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …