Home Gelderland Nijmegen – Man aangehouden na berichten op Sky ECC

Nijmegen – Man aangehouden na berichten op Sky ECC

De politie heeft maandag 14 februari een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van en de productie van synthetische drugs.

Het onderzoek is voortgekomen uit informatie dat is verkregen uit het onderscheppen van communicatie via cryptotelefoons. Dit was het eerste opsporingsonderzoek op basis van de crypto data in Gelderland-Zuid. Hier werd aan de hand van data een onderzoek gestart naar de persoon. Hierbij werd onderzocht of er sprake was van strafbare feiten.

Begin vorig jaar slaagden opsporingsdiensten erin om toegang te verkrijgen tot miljoenen berichten van gebruikers van het platform Sky ECC en versleutelde berichten van criminele organisaties ‘live’ konden meelezen. Sky ECC werd vorig jaar maart offline gehaald en de data werd onderschept. Berichten hebben geleid naar de, inmiddels aangehouden, man.

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …