Home Gelderland Harderwijk Man aangehouden voor vernielingen

Man aangehouden voor vernielingen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Harderwijk aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere vernielingen aan de Stadsdennenweg in Harderwijk. In dezelfde nacht zijn containers in brand gestoken. Door wie is nog onbekend.

Een alerte getuige belde de politie rond 05.20 uur over de 18-jarige, die door de Stadsdennenweg liep en allerlei spullen die hij tegenkwam aan het vernielen was. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie de verdachte even later op de Ir. Lelystraat aanhouden. De Harderwijker is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

De volgende dag heeft de politie via een buurtonderzoek geïnventariseerd welke vernielingen precies zijn aangericht. Het bleek ondermeer te gaan om vernielde bloempotten en plantenbakken, een vogelhuisje en een krans die aan een deur hing. Ook liep een auto waar bloempotten op gegooid waren (kras)schade op. Als er nog mensen zijn die schade hebben geconstateerd en nog geen aangifte hebben gedaan, vraagt de politie hen om dat alsnog te doen.

In dezelfde nacht zijn containers in brand gestoken aan de Van Galenlaan en de Wittenhagen in Harderwijk. De branden werden tussen 05.00 en 05.30 uur ontdekt. Aan de Van Galenlaan veroorzaakte de in brand gestoken container ook schade aan twee auto’s en een carport. Aan de Wittenhagen stonden twee containers in brand en is de brand overgeslagen naar een schutting en coniferen. De bewoners en de brandweer hebben de branden geblust.

De politie heeft in onderzoek of de aangehouden 18-jarige iets met deze branden te maken zou kunnen hebben, maar houdt er ook serieus rekening mee dat een andere persoon of personen verantwoordelijk zijn voor de brandstichtingen.

Laad meer Harderwijk

Geef een reactie

Bekijk ook

Harderwijk – Man van fiets getrokken en beroofd

In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 01.00 uur is een 30-jarige man uit Harderwi…