Home Gelderland Groesbeek Valse herstart Achilles ’29 2

Valse herstart Achilles ’29 2

Nadat de thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek om onduidelijke redenen niet doorging stond zondag 26 januari de uitwedstrijd tegen runner-up HSC op het programma. Achilles ’29 kon na de winterstop dus meteen vol aan de bak. Er ontvouwde zich een gelijk opgaande wedstrijd met weinig echte kansen; HSC was voetballend iets beter en Achilles probeerde via snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Nadat de doelman van HSC een goede aanval over rechts onschadelijk had gemaakt was het na een half uur wel raak: uit een vrije trap van Tobias Tuurau was het Joris Derks die de bal in de lange hoek binnen knikte: 0-1.

Na de rust schakelde HSC duidelijk een tandje bij en kwam Achilles nauwelijks meer in hun ritme. Na een uur spelen mocht HSC een vrije trap nemen, na een onnodige overtreding net buiten het strafschopgebied. Dit buitenkansje werd knap binnen geschoten: 1-1. Ondanks dat Achilles nauwelijks nog iets creëerde leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Echter 10 minuten voor tijd werd een vrije trap vanaf de zijkant binnen gekopt door HSC: 2-1. Met wat opportunisme werd nog geprobeerd om er een gelijkspel uit te slepen, maar dit lukte niet waardoor de derde nederlaag van het seizoen geleden werd.

A.s. zondag staat de thuiswedstrijd tegen het stugge en taaie Heino op het programma. Zaak is de marge niet verder te laten slinken.