Home Flevoland Almere Almere – Hennepkwekerij ontdekt na meerdere anonieme meldingen

Almere – Hennepkwekerij ontdekt na meerdere anonieme meldingen

De politie heeft dinsdagochtend 16 januari een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand aan de Musicalstraat in Almere. Zij kwamen de kwekerij op het spoor na meerdere anonieme tips via Meld Misdaad Anoniem.

Via Meld Misdaad Anoniem kwamen meerdere tips binnen dat er mogelijk hennep gekweekt zou worden in een bedrijfspand. De politie ondernam daarop actie en besloot bij het pand te gaan kijken. Zij troffen een hennepkwekerij aan, met naar schatting meer dan 400 planten. De hennepplanten zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie doet onderzoek en sluit aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Risico’s voor omwonenden

In het pand werd illegaal stroom afgetapt. Dit is vaak het geval bij hennepkwekerijen en dit brengt de nodige risico’s voor omwonenden met zich mee. Kortsluiting of oververhitting kan bijvoorbeeld brand veroorzaken. Het is dus belangrijk dat u vermoedens van een hennepkwekerij meldt. Ruikt u een sterke hennepgeur bij u in de buurt? Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij.

Vermoeden van hennepkwekerij in uw omgeving?

Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Bel dan de politie via 0900 – 8844. Liever anoniem een tip doorgeven? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Uw tip blijft dan écht volledig anoniem.

Laad meer Almere
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Almere – Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Almere

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Di…