Home Flevoland Almere Almere – Gezocht – Tweede aanhouding – Explosie – Valetaweg – Almere

Almere – Gezocht – Tweede aanhouding – Explosie – Valetaweg – Almere

Woensdagmiddag 20 december hebben we opnieuw een verdachte aangehouden. De 16-jarige Amsterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie aan de Valetaweg op 17 december 2023.

In korte tijd wist de recherche in totaal twee verdachten aan te houden. In de ochtend van woensdag 20 december werd ook een 16-jarige jongen aangehouden. De Almeerder zit nog vast en zal vandaag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Recherche ziet verbanden
Afgelopen weekend waren er twee explosies bij woningen in Almere. De eerste explosie vond plaats op zaterdagnacht 16 december. Een woning aan het Freyjaplantsoen raakte beschadigd, maar niemand gewond. Een dag later, zondagnacht 17 december, was het voor de tweede keer raak. Een woning aan de Valetaweg raakte beschadigd door een explosie, maar ook hier raakte gelukkig niemand gewond. De recherche investeert volop in het onderzoek en focust zich op verbanden tussen onder andere de explosies. Ook wordt er door de recherche verbanden gezien met eerdere incidenten zoals het geweldsincident in een woning op de Borneostraat. Dit incident vond plaats op 9 november 2023. De recherche gaat verder met het opsporen van verdachten en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Deel informatie die je hebt
Heb jij informatie over de explosies en weet jij meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan door (gratis) te bellen naar 0800-7000. Ook online is dat mogelijk door hier te klikken. Ook anoniem melden bij de politie is mogelijk via Team Criminele Inlichtingen (TCI) door te bellen naar 088 – 66 17 734.

Laad meer Almere
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Almere – Update: Grote inbeslagname van contanten en drugs in woning Leemwierde in Almere

Agenten vielen in de avond van woensdag 24 januari een woning binnen aan de Leemwierde. Di…