Home Bijlage KIJK zoekt het beste tech-idee van 2017

KIJK zoekt het beste tech-idee van 2017

In Nederland werken technici hard aan innovaties die het leven of zelfs de wereld moeten verbeteren. En dus zoekt KIJK – hét populairwetenschappelijk tijdschrift van Nederland – het beste tech-idee van 2017! Vanaf vandaag kan iedereen meestemmen.

Tal van Nederlandse studenten en startups zijn druk bezig met innovatieve technologie. Bekende voorbeelden zijn Boyan Slat, die zich inzet om de oceanen vrij van plastic te maken, of de teams die de World Solar Challenge domineren. Welke van de nieuwste innovaties verdienen een plekje in de spotlight? En wat is het állerbeste tech-idee van 2017? Komende maanden beoordeelt KIJK samen met het publiek én een zorgvuldig gekozen jury de beste inzendingen.

De redactie heeft een longlist van twintig inspirerende, recente tech-ideeën van eigen bodem samengesteld. De longlist is tot stand gekomen in samenspraak met onafhankelijke experts, technische universiteiten en instanties die startups een plek geven. Van 16 augustus tot en met 13 september kan iedereen op www.kijkmagazine.nl/tech2017 stemmen op zijn favoriet. Op 16 november maakt het tijdschrift de winnaar bekend.

De resultaten van deze publieksstemming bepalen voor 50 procent de uitslag van de wedstrijd. De overige 50 procent wordt bepaald door een deskundige jury onder leiding van Naomi Jansen (redactie KIJK).

“Vorig jaar organiseerde KIJK voor de eerste keer de wedstrijd Het beste tech-idee. Een succes. Ruim 3600 mensen brachten online hun stem uit op de Nederlandse start-up prijs die de prijs volgens hen dubbel en dwars verdiende. Voor ons een bevestiging dat er veel interesse is in technologie hoogstandjes van eigen bodem”, zegt Jansen.

In 2016 wonnen Leidse, Delftse en Rotterdamse onderzoekers met hun idee om met behulp van 3D-printtechnieken open ruggetjes te dichten bij ongeboren kinderen.

“Ook dit jaar hebben we weer tal van briljante ideeën langs zien komen. Voor KIJK een reden om Het beste tech-idee van 2017 te organiseren. Niet alleen om de studenten en kleine bedrijfjes een zetje in de rug te geven, maar ook om het enthousiasme voor Nederlandse innovaties nog meer aan te wakkeren.”

De twintig genomineerden zijn Noomi, Physee, Nowi Energy, Sencorables, GUTS, Polariks, BitSensor, Asperitas, StormRam 4, Travis the Translator, WheelReveal, SunGlacier, Mestic, LabFresh, AER, InkBeams, Lightyear, QUBI, Belong en Roader. Op www.kijkmagazine.nl/tech2017 vind je meer informatie over deze initiatieven.

Op 16 november 2017 gaan we met een filmcrew langs bij de winnaars! Vanaf die dag ligt ook de KIJK-editie in de winkel waarin de tien best beoordeelde tech-ideeën uitgebreid voor het voetlicht worden gebracht.

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Here We Go Again, de Nederlandse premiere van Mamma Mia!

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: MAM…