Home Bijlage Gouden film voor Ushi Must Marry

Gouden film voor Ushi Must Marry

Vrijdag werd Wendy van Dijk thuis verrast met een Gouden Film voor Ushi Must Marry. Ruim 100.000 bezoekers hebben in een week tijd de film van regisseur Paul Ruven, die samen met Marian Batavier het scenario schreef, in de bioscoop gezien. Wendy kreeg de Gouden Film award overhandigd door Jan Kooijman. Jan werd in het laatste seizoen van Ushi & The Family flink door haar in de maling genomen. De Gouden Film wordt toegekend door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

In deze doldwaze komedie moet Ushi Hirosaki, het populaire typetje van Wendy van Dijk, volgens de Japanse traditie voor haar 30e trouwen. Omdat de tijd dringt besluit haar familie haar uit te huwelijken aan een enorme sumoworstelaar. Een nogal ongelukkige combinatie zo blijkt al snel, dus besluit Ushi zelf op zoek te gaan naar een leukere kandidaat. Maar dan moet ze zichzelf eerst omtoveren tot ideale vrouw! Ze reist de halve wereld over, van Londen en Parijs tot aan glamoureus Hollywood, om haar droomman te vinden. Onderweg doet ze dappere pogingen om bijvoorbeeld tafelmanieren te leren en haar Japanse accent kwijt te raken. Dat loopt natuurlijk uit op een avontuur vol gênante en hilarische situaties.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

[youtube]MNDGdcdkDW0[/youtube]

De film is geproduceerd door Talent United in coproductie met RTL Nederland en UFO en mede tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie in Nederland. Ushi Must Marry draait momenteel in 107 zalen in Nederland.

Laad meer Bijlage

Geef een reactie

Bekijk ook

Filmpremière Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Dinsdag 30 juli was de premiere van de film Fast & Furious: Hobbs & Shaw. De prese…