Home Zuid-Holland Rotterdam Partijen slaan handen ineen voor betere verpleeghuiszorg in Rotterdam

Partijen slaan handen ineen voor betere verpleeghuiszorg in Rotterdam

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) stelt zes miljoen beschikbaar voor betere verpleeghuiszorg in Rotterdam. Dat maakte hij bekend bij het ondertekenen van de intentieverklaring Samen Sterk 010. Hierin hebben de Rotterdamse zorgaanbieders Aafje, Humanitas, Laurens, Lelie zorggroep, Zilveren Kruis Zorgkantoor, gemeente Rotterdam en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport afspraken gemaakt hoe ze samen de kwaliteit van de verpleeghuiszorg in Rotterdam gaan verbeteren.

Samen sterk 010
De grootstedelijke problematiek in Rotterdam maakt het moeilijk om goede verpleeghuiszorg te bieden. De Rotterdamse aanpak richt zich daarom op het meest urgente probleem; het tekort aan voldoende en gekwalificeerd personeel.

Daarnaast wordt ingezet op het probleem van verouderde gebouwen en het verbeteren van de samenwerking tussen betrokken partijen in de ouderenzorg. De afspraken die de partijen maken, gaan er ondermeer toe leiden dat er binnen vier jaar 750 paar extra handen aan het bed komen. Daarnaast krijgen meer dan 10.000 medewerkers extra training en ondersteuning. Door te investeren in medewerkers moet de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Elkaar weten te vinden
Van Rijn is blij met de inzet van alle partijen die vandaag tekenen. “Dat deze partijen in Rotterdam de handen ineen slaan en elkaar weten te vinden, is cruciaal voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Dat is mooi. Daarmee zetten we weer een belangrijke stap naar liefdevolle zorg voor onze ouderen, nu en in de toekomst.”

Guy Buck, voorzitter ConForte, namens de vier zorgaanbieders in Rotterdam: “Wij vinden deze erkenning van de grootstedelijke problematiek in Rotterdam erg belangrijk en zijn blij met het commitment van alle partijen; Aafje, Humanitas, Laurens, Lelie zorggroep, Zilveren Kruis Zorgkantoor, gemeente Rotterdam en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.”

Waardigheid en trots
De zes miljoen euro die VWS heeft toegezegd om de afspraken te steunen, komt vanuit het programma Waardigheid en Trots voor verbetering van de kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen.

Laad meer Rotterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Politie zoekt overvallers Stootblok

Vanavond overvielen twee mannen een woning aan het Stootblok in Rotterdam. De politie zoek…