Home Utrecht Amersfoort Amersfoort – Gezocht – Hotel overvallen

Amersfoort – Gezocht – Hotel overvallen

De nachtportier van het hotel in de aan de Stationsstraat krijgt de schrik van zijn leven als er ineens een gewapende man voor hem staat. Hij moet geld uit de kluis halen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

Het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde op 26 april 2017 aandacht aan deze zaak.

Het gebeurt in de nacht van zondag 9 op maandag 10 april 2017. Als de portier van het hotel rond 02:00 uur aan het werk is in een kantoortje achter de receptie, komt er plotseling een man met een vuurwapen binnen. De man richt het vuurwapen op hem en eist in zeer gebrekkig Engels geld. De overvaller dwingt de portier een andere kantoorruimte in te gaan, de kluis te openen en de inhoud in een blauwe vuilniszak te stoppen. De gewapende man gaat er snel met de buit vandoor. 

Vluchtroute

De overvaller vlucht vermoedelijk via de nooduitgang aan de kant van de Brouwerstunnel. De volgende ochtend wordt er namelijk een sleutelbos van het hotel gevonden aan de achterkant van het gebouw. De overvaller had deze meegenomen vanaf de receptie. 

Signalement van de verdachte

 • man
 • blanke huidskleur
 • lengte ongeveer 1,80 meter
 • leefttijd 30 tot 40 jaar
 • droeg een groot donkerblauw vest met capuchon
 • had een blauwe spijkerbroek aan
 • droeg zwarte sportschoenen
 • had een donker petje op met rode accenten
 • droeg zwarte handschoenen
 • sprak met een zware stem en zeer gebrekkig Engels
 • had een groen/rode plastic tas van de Plus-supermarkt bij zich.
Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Blerick – Beloning voor gouden tip moord Klingerbergsingel

De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Limburg heeft een beloning ui…